» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tarifa (Cádiz) mai városához közel, a marokkói partokkal szemben lévő Baelo Claudia az egyik legjobb állapotban fennmaradt római kori város Spanyolországban.


Az i. e. 2. században megalakult, egykor virágzó várost 1925-ben nyilvánították a spanyolok nemzeti történelmi emlékhellyé. Az Alicante Egyetem kutatócsapata 2009 óta tanulmányozza a maradványokat. 

A helyszínen a 20. század eleje óta végeznek feltárásokat, amelyek során kiderült, hogy valószínűleg Baelo Claudia az egyik legjobb állapotban fennmaradt császárkori város az Ibériai-félszigeten, amely – földrajzi közelsége végett – több szállal kötődik Afrikához. Különösen jól látható mindez a fórum és a templom építészetén és szerkezeti jellemzőin. A temetkezési hely a pun tradíciók korai szakaszának összetéveszthetetlen jegyeit hordozza magán.

A legutóbbi kutatások szerint Baelo Claudia i. e. 8. században megindult városiasodása az urbanizáció egyik legmagasabb fokát érte el. A település az őshonos lakosság és a betelepülő lakosok (eleinte afrikaiak, majd rómaiak) keveredése után is megőrizte geostratégiai helyzetét az óceán kapujában. Gazdasági tevékenysége főként a halászathoz és a halak tartósításához kapcsolódott.

Az 2007-ben megnyitott múzeumot évente 200 ezer ember látogatja.Tartomány:Andalúzia
Cím:Tarifa
GPS: 36° 0′ 51.55524″, -5° 36′ 16.01892″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward