» Málta

» Málta »

Szent Pál hajótörésének ünnepe

2024. február 10.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Február 10-e nagyon fontos nap Málta lakói számára, hiszen ekkor emlékeznek meg arról az eseményről, hogy Szent Pál hajótörést szenvedett az országban, még Kr. u. 60-ban.Kr. u. 60-ban ezen a napon hozták el a kereszténységet a földközi-tengeri országba.

Az eseményről a Biblia Apostolok Cselekedetei című könyve tanúskodik, és a kereszténységnek a mediterrán országba való eljutásának pillanataként fogadják el. Szent Pál Jeruzsálemből Rómába tartott, amikor hajóját egy vihar Málta partjaira sodorta.

Úgy tartják, hogy Szent Pál a Máltán töltött menedék ideje alatt alapította meg az első keresztény közösséget a szigeten.

Ennek megfelelően február 10-e különösen jelentős a máltaiak számára, nemzeti ünnep és vallási ünnep. Ekkor a szokásoknak megfelelően vallási szertartásokat és utcai ünnepségeket tartanak a főváros, Valletta Szent Pál hajótörött-plébániáján és környékén. Az emberek már reggel 7 órától gyűlnek össze egy misére, és tűzijáték, felvonulások és felvonulások szemtanúi lesznek.GPS: 35° 53′ 18.95748″, 14° 26′ 51.68796″
Időpont:2024. február 10.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
arrow_upward