» Olaszország

» Olaszország » Lombardia » Milánó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A San Lorenzo-bazilika az egyik legszebb régi milánói templom. Alaprajza a ravennai S. Vitaléhoz hasonlóan sokszögű.


A San Lorenzo-bazilika az egyik legszebb régi milánói templom. Alaprajza a ravennai S. Vitaléhoz hasonlóan sokszögű, a kora keresztény centrális építmények nagyszerű példája.

Régi római kori építmény alapjain épült 350 körül mint ariánus bazilika, a ravennai kor kezdetén, és csak Szent Ambrus fellépése után vált katolikus templommá.

A bazilika a XII. században súlyos tűzkárokat szenvedett, ezután román stílusban állították helyre. 1572-ben ismét pusztulás veszélye fenyegette, kupolája beomlott. Ekkor Borromeo Szent Károly megbízást adott Martino Bassi építésznek a teljes restaurálásra. Bassi tökéletes munkát végzett, és a templom román kori stílusjegyeit változtatás nélkül megőrizte.

A bazilika külső homlokzata újkeletű: Cesare Nava 1894-ben építette. A bejárat előtti szobor Nagy Constantinus császár római szobrának másolata.

A San Lorenzo-bazilika külső képéhez szervesen hozzátartozik a Colonne di San Lorenzo, a Corsi di Porte Ticinese felőli oldalon húzódó, 16 korinthoszi oszlopból álló oszlopsor. Az oszlopsor Milánó legteljesebb épségben megmaradt római kori emléke.Tartomány:Lombardia
Település:Milano
Cím:20100 Milánó, Corso di Porta Ticinese, 39
GPS: 45° 27′ 29.58343″, 9° 10′ 55.48555″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward