» Svájc

» Svájc » Zürich » Zürich

Karácsonyi vásár Zürichben

2023. november 16.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Advent idején Zürich karácsonyi mesevilággá változik. Mindenütt fahéj és forralt bor illata terjeng, és az utcákon karácsonyi zene hallatszik. A svájci Zürich központi vasút állomása Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont.


Advent kezdetén Zürichben újra felállítják a csodálatos karácsonyi vásárokat. A választék nagy, így mindenki eldöntheti, hogy Zürich legrégebbi vagy Európa legnagyobb fedett karácsonyi vásárán, vagy éppen a város legmodernebb karácsonyi vásárán, a Sechseläutenplatzon kívánja-e elfogyasztani forralt borát. A helyi specialitások, bájos ajándékok és jellegzetes zürichi szuvenírek mindegyik piacon megtalálhatók.

A zürichi pályaudvaron kialakított „Christkindlimarkt“ Európa legnagyobb fedett karácsonyi vására, ahol a középen felállított és közel 7 ezer kristálydísszel ékesített, óriási karácsonyfa körül 160 házikó sorakozik. A város legrégibb karácsonyi vására a helyiek által Niederdörflinek nevezett óvárosi negyedben található, amely különösen szép látványával járul hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez. A Sechseläutenplatzon felállított „Wienachtsdorf“ ezzel szemben minden ízében modern és városi. Itt minden az egyedülálló dizájnról és az értéknövelő újrahasznosításról szól. Aki pedig a Bahnhofstrasse mentén sétál, előbb vagy utóbb elérkezik az „éneklő karácsonyfához”: a karácsonyfa formájú, magas színpadon a környékről érkező kórusok és iskolai osztályok adják elő karácsonyi műsoraikat.

A vásár éke a 15 méter magas, 7000 csillogó Swarovski-kristállyal díszített, óriási karácsonyfa. De nemcsak a karácsonyfa, hanem a világ egyik legdrágább bevásárló utcája, a Bahnhofstrasse is kristályoktól ragyog. A „Lucy in the Sky with Diamonds” elnevezésű díszkivilágítás 12 ezer színes kristályból álló csillagözöne fénylik Bahnhofstrasse felett, és Zürich óvárosának kis utcáira és régi épületeire arany fénygirlandok varázsolnak romantikus hangulatot.

A hagyományokkal szemben az eredetiséget előtérbe helyező „Heiliger Bimbam!“ karácsonyi vásárnak Zürich két kreatív negyede ad otthont. A Langstrasse közelében és a Zürich-West negyedben felállított, egyedi kialakítású standoknál közel 50 árus kínálja kézműves portékáit. A vásárok ideje alatt a helyi boltok, bárok és kávézók pedig különleges akciókkal várják vendégeiket.

A Werdmühleplatz karácsonyi vására messze földön híres látványosságot tartogat: az „éneklő karácsonyfán“, a ház magasságú építményen gyerekek és felnőttek foglalnak helyet, és karácsonyi dalrepertoárjukkal járulnak hozzá a meghitt hangulat megteremtéséhez.

Ahogy bármikor máskor, advent idején is mindenhol megkóstolható a svájci sajtklasszikus, a fondü – hagyományosan a szabad ég alatt, a folyóparton vagy a fondüvillamoson. A zürichiek ugyanis nem ismernek akadályt, ha kedvenc sajtfogásuk eredeti és izgalmas tálalásáról van szól.

Minden évben a tóparton romantikus szabadtéri jégpálya, a Küsnachtban található Romantik Seehotel Sonne invitálja vendégeit korcsolyázásra. Ilyenkor a Zürichi-tó partján álló szálloda napozóterasza mintegy 20 ezer liter víz felhasználásával ingyenes „Live on Ice” korcsolyapályává alakul át. A kihelyezett fényfüzérek és a karácsonyi fénykompozíciók, valamint a Zürichi-tó téli látványa melengető és romantikus hangulatot áraszt. A jégpálya szélén pedig ténylegesen meleg ülőalkalmatosságok nyújtanak pihenési lehetőséget a szusszanni vágyóknak. Aki pedig nem hozott magával korcsolyát, a helyszínen bérelhet magának.

A város kellős közepén, mégis a rohanó városi élettől távol ígér tökéletes kikapcsolódást a Hürlimann termálfürdő és spa. A korábban egy sörfőzdének otthont adó épület sokat látott boltívei alatt ma különböző medencék és gőzfürdők várják kényeztető szolgáltatásokkal vendégeiket. A fürdő különlegessége a tetőn található kültéri medence, amely csodálatos kilátást nyújt az aranyló fényárban úszó karácsonyi Zürichre.

A vásárlási láz Zürichben nem ér véget a karácsonnyal. December 27-én kezdődik a belvárosi nagy kiárusítás, amely számos alkalmi vétel lehetőségét rejti magában.

Szilveszter

Évről évre mintegy 200 000 bel- és külföldi vendég látogat el Svájc legnagyobb szilveszteri partijára és csodálja meg az egész égboltot beragyogó látványos tűzijátékot. Ami 1988-ban kis szilveszteri ünnepségként indult a zürichi Gemüsebrückén, az mára a zürichi hagyományok elengedhetetlen részét képezi. A zürichi szállodák támogatásával rendezik meg a különleges újévi partit. Az ünnepségekre a Zürichi-tó közvetlen környékén kerül sor ingyenes belépés mellett. A kínálatból természetesen a kulináris finomságok és italok széles választéka sem hiányozhat. Az est fénypontját minden kétséget kizáróan a tűzijáték jelenti, amely 20 percen át ragyogó színkavalkáddal borítja az éjszakai égboltot.Tartomány:Zürich
Település:Zürich
GPS: 47° 22′ 36.79176″, 8° 32′ 30.0984″
Időpont:2023. november 16.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward