» Svájc

» Svájc » Valais


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wallisban évről évre fehér karácsonynak örülhetünk. Az adventi varázslat már korán kezdetét veszi a völgyben és a hegyen egyaránt. A karácsonyi ünnepek alkalmával még a Télapó is fel-felbukkan


December 4.: Mikulás-ünnepség, St. Niklaus

St. Niklausban évről évre immár 10. alkalommal mutatják be a világ legnagyobb Mikulását. St. Niklaus 36,5 méter magas és 350 éves templomtornya alakul át egy hatalmas Mikulássá, amely a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. Az apróságokat vidám délutáni program, barkácsolás, meseóra és kirakós verseny várja. (www.grächen.ch)

December 5.Mikulás-napi „Trichjerek”, Fiesch/Fieschertal

A „Trichjerek” decemberenként immár csaknem 50 éve vonulnak fel Fiesch/Fieschertalban. A helyi férfiak fekete nadrágba és fehér ingbe bújva, arany kalapot hordva, valamint apró kis csöngőket a derekukra akasztva vonulnak végig falun, hogy elűzzék a rossz szellemeket. (www.fiesch.ch)

„Chemin des Crèches” betlehemi ösvény, SittenA Sitten óvárosában található betlehemi ösvényen a legkülönbözőbb helyekről származó adventi jászolok csodálhatóak meg. A „Chemin des Mages” alkalmával pedig juhászok, királyok és állatok vonulnak végig Wallis fővárosán. Egyesek két nap alatt tevéken utaznak Sidersből vagy Sustenből ide. (www.chemindescreches.ch)

Adventi varázslat és karácsonyi vásár, Grimentz

A „Féeries de Noël” az egyik legismertebb karácsonyi vásár Wallisban. Ünnepi programok és karácsonyi dekoráció várja a vendégeket Grimentzben. (www.feeries.ch)

December 25.Télapó a sípályán, Nendaz

Nendazban az égből érkezik a télapó, de nem rénszarvasokkal, hanem siklóernyővel. Sok-sok meglepetést hoz magával és forró csokoládét is osztogat. (www.nendaz.ch)Tartomány:Valais
GPS: 46° 11′ 25.66104″, 7° 32′ 41.72136″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward