» Svájc

» Svájc » Sankt Gallen


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az adventi időszak alatt St. Gallen a csillagok városává alakul.


Advent első vasárnapján St. Gallen belvárosa fényárba öltözik: a svájci „csillagváros” terei, utcái, karácsonyi vására felett ilyenkor ugyanis 700 csillag ragyog. A karácsonyi vásár mintegy 70 díszes házikójában svájci kézműves portékákat és helyi specialitásokat kínálnak. Az apátsági kerület közepén található Klosterplatzot a 18 ezer apró lámpával díszített karácsonyfa borítja ünnepi fényárba.

Az aktív kikapcsolódásra vágyókat a város körül számos, csodálatos panorámát nyújtó, hófödte erdei túraútvonal vagy a városhoz közeli Drei Weieren üdülőpark jégpályája várja, ahonnan St. Gallen látképe is megcsodálható. A Bodeni-tavon pedig részt vehetünk a hagyományos fondüs hajózáson.

Ha pedig időközben megéheznek, megkóstolhatják a híres Sankt Gallen-i sültkolbászt, és mellé a közkedvelt helyi ínyencségeket, az ízeltes svájci sajtkülönlegességeket, a papok italának nevezett forró csokit és a Heisser Schütz nevű forralt sört is. A Biber nevű Sankt Gallen-i mézes puszedli ugyanolyan jól illik a finom forralt borhoz, mint a laktató árpaleves, amely után mindenképp ki kell próbálni a Sankt Gallen-i diótortát is.Tartomány:Sankt Gallen
Cím:Sankt Gallen
GPS: 47° 25′ 28.13448″, 9° 22′ 36.18228″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward