» Olaszország

» Olaszország » Lombardia

Lago di Iseo: Azúrkék víz és lenyűgöző hegyi panoráma


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Garda-tó közelében található Iseo-tó májustól szeptemberig a turisták kedvelt célpontja. Az Iseo-tótól délre fekszik Franciacorta dombvidék, amely szőlészeteiről híres. Bresciától az Iseo-tóig húzódik a 80 km hosszú Strada del Vino Franciacorta borút.


Azúrkék víz és lenyűgöző hegyi panoráma található az Iseo-tónál.

A tavon fekszik a Monte Isola nevű sziget, amely 4,5 km2-es területével Olaszország legnagyobb, 600 méteres magasságával pedig egyben Európa legmagasabb természetes tavi szigete. A tó másik szigete, az Isola di S. Paolo a Beretta fegyvergyártó-dinasztia tulajdonában van.

A tóban rengeteg a pisztráng és a csuka, a tóparton pedig olívaolajat készítenek. Monte Isola szigetén körülbelül 200-an élnek, a szigeten gesztenyefák, szőlő- és olajfaültetvények vannak. A sziget az I borghi più belli d’Italia szövetség tagja.

A tópart jelentősebb városai Iseo, Sarnico, Lovere, és Pisogne. Pisognéból észak felé a Camonica-völgyön át vezet az út.

Lovere a I borghi più belli d’Italia szövetség tagja. 

A völgy a bronzkorban itt élő camuni törzsről kapta a nevét, melynek életét a sziklafalba vájt rajzok örökítették meg.

A gigantikus installációiról ismert táj-és térművész, Christo 2016 nyarán itt állította fel The Floating Piers (lebegő dokkok) nevű installációját. Az Iseó-tó vizén lebegő 4,5 kilométeres ideiglenes pontonhídon fennállása 16 napja alatt 1,2 millió látogató ment végig, hogy élvezhesse "a vízen járást". Ez napi átlag 75 ezer látogatót jelentett. Christo rikító narancssárga installációja azt az érzést keltette a turistákban, mintha lebegnének a víz felszínén. A vizen lebegő pontonhidak San Paolo szigetét, Monte Isolát és Sulzano faluját kötötték össze.

2016-ban a lebegő installáció vonzotta a legtöbb látogatót, megelőzve a világhírű múzeumok, mint a New York-i Metropolitan Múzeum vagy a párizsi Orsay Múzeum nagyszabású kiállításait.Tartomány:Lombardia
Cím:Lovere
GPS: 45° 43′ 19.66735″, 10° 3′ 58.39301″
Honlap: http://www.iseolake.info

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward