» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kastély Mazeres borfaluban található, 50 km-re Bordeaux-tól. 1967-ben itt és a középkori kastély környékén forgatták a Fantomas a Scotland Yard ellen (Fantômas contre Scotland Yard) című filmet. Az 1306-ban épült Roquetaillade kastély látogatható.


A kastély helyén korábban Nagy Károly erődje állt, amelyet Roland lovaggal közösen építtetett, akit a híres Roland-énekből ismerhetünk. Ezt azonban hamar elpusztították, mert technikailag elavult volt.

A későbbi felújítások egyik kiemelkedő alakja Eugéne Viollet le Duc volt, aki például a Rózsaszín Szobát (La Chambre Rose) tervezte. Az építész korábban közreműködött többek közt a párizsi Notre Dame, Carcassonne várának, a Mont Saint Michel és a Vézeley-i apátság építésénél.

Több mint tíz filmet forgattak a kastélyban, köztük 1967-ben a Fantomas a Scotland Yard ellen-t (Fantomas contre Scotland Yard) Louis de Funes és Jean Marais főszereplésével, A farkasok szövetségét (Le Pacte des Loups) és legutóbb, 2013-ban, a Richelieu, la Pourpre et le Sang c. tv filmet.

Érdekesség, hogy a vár 700 éve ugyanannak a családnak a tulajdonában van, ennek ellenére bárki látogathatja.

 


Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:Mazeres
GPS: 44° 29′ 39.6564″, -0° 15′ 31.9572″
Honlap: http://chateauroquetaillade.free.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward