» Svájc

» Svájc » Valais


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sion, a régi város a szőlők és a hegyek között.


Sion

Sion topográfiai jellegzetessége a tájba nyúló dombok. A Rhone-völgyben fekvő városka emellett teraszos szőlőültetvényeknek és Svájc egyik legnagyobb alma- és sárgabarackültetvényének ad otthont.

Sion középkori óvárosa a Tourbillon-kastélyhoz, a Valeria-kastélyhoz és a múzeumokhoz vezető szűk utcáival Svájc egyik legjobban megőrzött óvárosa. A számos butik, étterem és terasz, valamint a régióra jellemző sok napsütéses órák száma élénk hangulatot teremt.

A Valeria vártemplomban is található egy különlegesség: a 15. század végéről származó orgona a világ egyik legrégebbi játszható orgonája.

Bisse de Clavau

A legjobb szőlőskerti séta Svájcban- 8 km; 4 óra (oda-vissza)

A sétaútvonalak csendesen haladnak végig a megdöbbentően meredek, teraszos szőlőültetvényeken Valais-ban, az ország legelismertebb borainak termelőjében, ahol sok vigneron (borász) nyitja meg pincéjének ajtaját kóstolásra és vásárlásra. Nincs is jobb hely a sétához, a kóstoláshoz és a szőlő értékeléséhez, mint Sion, a kastélyok filmszerű ikerpárjával és gourmet-címek sokaságával.

A Sion környéki túrázás azonban sokkal többről szól, mint csábító séták a szőlőtőkék között. A Rhône-völgy e részén a túraútvonalakat a 13. században épített miniatűr csatornák teszik egyedivé, amelyek a szédítően magasan fekvő, teraszos, drótköves falakkal szegélyezett szőlőültetvények öntözésére szolgálnak. Ez a Sion és St Léonard közötti félnapos túra a Bisse de Clavau-t, egy 550 éves öntözőcsatornát követi, amely a szomjas, napsütötte szőlőültetvényekbe szállítja a vizet, és a hegytetőn álló kastélyokra, a kígyózó Rhône folyóra és a nem is olyan távoli Alpokra nyílik kilátás.

Álljon meg, hogy megkóstolja a valais-i dôle (vörös) és Fendant (fehér) borokat, esetleg ebéd közben a Le Cube Varone-ban, egy régi borászkunyhóban. A túra sosem lesz szebb, mint egy aranyló őszi napon, amikor a szőlőszüret javában zajlik, és megkóstolhatja a brisolée-t, a hagyományos szüreti lakomát, amely gesztenyéből, sajtból, felvágottakból és vin nouveau-ból (újbor) áll.Tartomány:Valais
Cím:Sion
GPS: 46° 13′ 48.77454″, 7° 21′ 49.33865″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward