» Svájc

» Svájc » Valais

4 Vallées: Verbier - Nendaz - Tyon - Veysonnaz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Verbier a 4 Vallées része, amely Svájc legnagyobb síterepe. A 410 kilométernyi sípályán a kezdőtől a profikig mindenki megtalálja a számítását.


"Négy Völgy sírégió" (Trois Vallées) része, amely Wallis tartomány francia nyelvjárású vidékén fekszik, és összesen öt síterepet foglal magába, ezek: Verbier, La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz és Thyon. Valóságos mega sícentrum, s egyike a világ legnagyobb síterepeinek. 410 km kezelt pálya és 89 felvonó hálózza be a vidéket.

Verbier látványossága a 3300 méter magasan elterülő Mont Fort gleccser, amely nagyszerű pályákat és kiváló porhavat kínál a sízőknek és snowboardosoknak egyaránt. A Mont Fort hegyről induló pálya 15 km hosszú, s ezzel méltán került be a világ leghosszabb pályáinak a sorába. A pálya helyenként 77 százalékos meredekségű! Innen csodálatos kilátás nyílik a Matterhornra, a Grand Combinra és a Mont Blanc-ra.

Verbier éjszakai élete is meglehetősen pezsgő; számtalan bár, pub és diszkó kínál felejthetetlen szórakozást az Alpok szívében.

La Tzoumaz a Rhone bal partja fölött terül el Martigny és Sion között. Egy igazi családi síterep, melyre a harmónia és a nyugalom jellemző. Télen az egész környék egy igazi télisport paradicsommá növi ki magát. Köszönhetően északi fekvésének lejtői egészen április végéig problémamentesen sízhetők. A ródlisok számára a 10 km-es szánkópálya jelent kihívást.

Nendaz sok hagyománnyal rendelkező üdülőfalu, így híres sajtkészítőiről.

Mont 4 Zipline

A Mont 4 Zipline a svájci Verbier síparadicsomban található 3330 méter magasan, így ez a világ legmagasabb zipline-ja és az Alpok leghosszabbja. Az 1400 méter hosszú zipline-on való repülés során akár 130 km/h sebességet is elérhetünk.

A kaland a Mont Fort drótkötélpálya völgyállomásánál kezdődik, a Gentianes étteremben biztonsági eligazítással és a felszerelés átadásával. Ezután a felvonó felviszi a Mont Fort csúcsára, ahol kezdetét veszi a vad száguldás. A 383 méteres magasságban a leereszkedés a Tortin gleccseren át és a sípályán lefelé vezet a Gentianes hágóig.

Helyszín: Verbier, Svájc
Hossz: 1400 méter
Maximális sebesség: 130 km/h
Teljes időtartam: kb. 2 perc
Költségek: 78 €/felnőttTartomány:Valais
Cím:Verbier
GPS: 46° 5′ 48.46164″, 7° 13′ 42.77208″
Honlap: http://www.4vallees.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward