» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Értékeld Te is:

A Rómától húsz kilométerre fekszik Castel Gandolfo pápai palotái, ahol a pápák 400 éve a nyarakat töltötték. Ferenc pápa 2016 októberében múzeumnak ajánlotta fel az Albanói-tó (Lago di Albano) partján található Castel Gandolfó-i nyári rezidenciáját.


Castel Gandolfo

Castel Gandolfo egy festői kisváros Olaszországban, Róma déli részén, az Albanoi hegyek lábánál. A város a középkor óta híres a szépségéről és a gyönyörű kilátásairól, amelyeket a környező hegyek és az Albano-tó kínálnak.

A város jelentősége azonban nemcsak a természeti szépségekben rejlik, hanem a történelem és a kultúra terén is. Castel Gandolfo hosszú ideig a pápák nyári rezidenciájaként szolgált, és ma is a Vatikán birtokában van. A városban található a pápai nyári rezidencia, amely a látogatók számára is nyitott.

A városban számos látnivaló található, többek között a barokk stílusú Chiesa di San Tommaso di Villanova templom, a Piazza della Libertà tér és a Via Sacra, amely egy régi római út. A város a gasztronómia terén is híres, és több remek étteremmel büszkélkedhet, amelyek kiváló helyi ételeket kínálnak, például a porchetta (sertéshús sült fűszerekkel) és a Frascati bor.

Összességében, Castel Gandolfo egy gyönyörű és történelmi város, amely kiváló lehetőségeket kínál a természet, a kultúra és a gasztronómia szerelmeseinek.Tartomány:Lazio
Cím:Castel Gandolfo
GPS: 41° 44′ 58.59924″, 12° 38′ 56.74049″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward