» Ausztria

» Ausztria » Wien

Bécs vízkastélya a Hackenberg-hegyen


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bécs északnyugati részén található víztározó, más néven a vízkastély a város ivóvízellátását biztosítja, népszerű kirándulóhely. Ennek oka, hogy a Neustift szőlőültetvények és borozók a közvetlen közelben vannak.


Bécs talán legszebb ivóvíztározója a Hackenberg csúcsán emelkedik Bécs 19. kerületében. A 295 méteres tengerszint feletti magasságban az osztrák főváros fölé magasodik, és kiváló minőségű ivóvízzel látja el a várost.

Bécs kedvelt forrásvize az Alpokból egy szivattyútelepen, a Krottenbachstraße nyomóállomáson keresztül áramlik ide. A víztározó a 20. század elején épült a második bécsi magasforrás-vízvezeték építése során. A tározó 1910 októberében készült el és volt üzemkész.

A tényleges tározó nagy része a föld alatt van. Bécs városa ebben az időben igyekezett városi metropolisszá válni, és mivel a tározó Bécs érintetlen peremén, szőlőskertek és kertek közepén feküdt, a tározónak ezt a föld feletti részét "gazdagabb, jellegzetes építészeti kialakítással" kívánták ellátni. Az építőanyag a Gmünd gránit volt.

A "vízgyűjtő tartály" néven ismert víztározó ma a Hágai Egyezmény értelmében műemlék jellegű épület. Külseje építése óta nem változott, és nagyon népszerű kirándulóhely és fotómotívum. A konténer a kiindulópontja az "Am Neustiftblick" gyalogútnak is, amely a vízkastélytól a Hackenberg kertészeti területen keresztül vezet.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Hackenberg
GPS: 48° 14′ 48.98004″, 16° 19′ 12.33012″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward