» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Granada partvidéke a Sierra Nevada és a Földközi-tenger között valóban szubtrópusi mikroklímával rendelkezik.


Costa Tropical - ezzel a névvel a turisztikai stratégák persze kicsit túloztak. Mindazonáltal Granada partvidéke a Sierra Nevada és a Földközi-tenger között valóban szubtrópusi mikroklímával rendelkezik. Az olyan gyümölcsök, mint az ananász, a papaya, a banán, a mangó és az avokádó itt jól fejlődnek. A tengerparton olyan élénk tengerparti falvak találhatók, mint Calahonda, Almuñécar vagy Salobreña. Az olyan kis öblök, mint a Cala Rijana kristálytiszta vízzel csábítanak.

Granada "trópusi partja" mindig is a szomszédos Costa del Sol világhírű strandjainak árnyékában volt. Pedig eredetileg maga is a "nappart" része volt. Az Almeríában élő osztrák szállodatulajdonos, Rodolfo Lussnigg volt az, aki 1928-ban először Costa del Sol néven akarta turistákat csalogatni az Almería és Gibraltár közötti földközi-tengeri partvidékre. A név mögött évi 320 napos napsütés állt.

Az 1960-as évektől kezdve azonban elsősorban Málaga, Marbella, Torremolinos, Estepona és Nerja környéke vonzotta a turisták tömegeit. És így vált nemzetközileg a "nappart" kifejezéssel összekapcsolhatóvá. Így körülbelül 30 évvel ezelőtt a Granada partján fekvő közösségek úgy döntöttek, hogy a Costa Tropical nevet adják maguknak.Tartomány:Andalúzia
Cím:Almuñécar
GPS: 36° 46′ 38.66196″, -3° 44′ 0.07332″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward