» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

1.800 méter magas a Hochkar Göstlingnél, a Keleti-Alpok legmagasabban fekvő és leghóbiztosabb síközpontja. Nyáron az idelátogatók túrázás és hegyi kerékpározás közben gyönyörködhetnek a Hochkar és a Dürrenstein hegyeiről nyíló lenyűgöző kilátásban.


A Hochkar télen Alsó-Ausztria legnagyobb síterepe. Nyáron azonban a csodás, messzenyúló alpesi területeivel és a sűrű erdős völgyeivel az Alpok vonulatának legérintetlenebb turistaterepe.

Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Egyszóval minden megvan itt, ami jellemző az Keleti-Alpok térségére.
 
A turistaközpont Göstling-ben található, ahol mind az olyan kültéri kalandokat, mint a raftingolást, és a Ybbstali fürdő révén a beltéri kényeztetést is megtalálhatják a vendégek.

Skytour Hochkar in Niederösterreich

Skytour Hochkar Copyright: Österreich Werbung/Hochkar Bergbahnen/Ludwig Fahrnberger

HOCHKAR

A hegyre kétféleképpen juthatunk fel: vagy a Hochkar alpesi útvonalat (Hochkar-Alpenstraße) választjuk, amely egészen a 1491 méter magasan fekvő menedékházig visz fel, vagy a négyszemélyes ülőlifttel utazunk az 1770 méteren lévő Hochkar-Vorgipfelig.

Hochkar-libegő

A hochkari négyüléses felvonó egyszerűen és gyorsan segíti a hegyek szerelmeseinek a feljutását az 1770 méter magas hegyállomásra. Onnan pedig, a Geischlägerhaus-tól, kellemes és széles út vezet a hegy csúcsára - mindössze 20 perces sétával felérhetünk az 1808 méteres pontra. Innen természetesen egészen lenyűgöző panorámában lehet része minden túrázónak: zöld legelők, hűs erdők és az Alpok közeli hegycsúcsai felejthetetlen látványt nyújtanak! Azoknak, akik viszont ennél komolyabb túrára vállalkoznának, összesen 150 km-nyi megjelölt út és ösvény áll rendelkezésre. 

Völgyállomás: Hochkar Schutzhaus. Innen indul a libegő és innen érhetjük el a Hochkar barlangot ill. egy túraút indul egy szép kis hegyi tóhoz. A felvonó üzemelési ideje a Hochkaron: szeptember végéig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között. Rossz idő esetén nem üzemel.

Árak 2019-ben: Hegy- vagy völgymenet: felnőtt 14 Euró, gyerek 9,50 Euró. Hegy- és völgymenet: felnőtt 19,50 Euró, gyerek 13 Euró

Hochkar 360° Skytour - A Hochkar kilátója

A magyar turisták által is kedvelt Hochkaron új túraútvonal kínál csodálatos körpanorámát. A fő látványosságot az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.

A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedi a bátorságát és ide kilép, nem csupán 120 méterre a mélybe láthat le, de a tájban is több kilométernyi távolságra gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni - tehát áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége!

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lélegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe.

A kilátóplatform, a Hochkar 360° Skytour része a kb. egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

Hochkar-barlang

A Hochkar barlang Alsó-Ausztria harmadik legnagyobb cseppkőbarlangja, teljes hossza több mint 600 m. Vezetések csak nyáron. 

FÜRDÉS

Ybbstaler Solebad Göstling: élményfürdő élmény- és gyerekmedencével. (3345 Göstling - Oberkogelsbach 21.)

KIRÁNDULÁSOK A KÖRNYÉKEN

A Mendlingtal élményvilágban, "A fa útján" (Auf dem HOLZweg")" látható Közép-Európa egyetlen ma is működőképes faúsztató berendezése és Közép-Európa utolsó fából ácsolt vízparti gyalogösvénye.

A Salza folyó völgyében, Palfau mellett, a Wasserlochklamm szurdokban káprázatos szépségű kanyonok és vízesések sorakoznak. 

Rafting és canyoning túrákra is van lehetőség.

Wildnisgebiet Dürrenstein: A mocsaras vadon az egykori középeurópai őserdő legnagyobb kiterjedésű maradványának része.Tartomány:Niederösterreich
Település:Göstling an der Ybbs
Cím:3345 Göstling/Ybbs
GPS: 47° 48′ 26.65476″, 14° 56′ 5.34768″
Honlap: http://www.goestling-hochkar.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward