» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Alsó-Ausztria

A Hochkar kilátója - Hochkar 360° Skytour


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A magyar turisták által is kedvelt Hochkaron új túraútvonal kínál csodálatos körpanorámát. A fő látványosságot az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.


A Hochkaron az új kilátóplatform elképesztő acélszerkezete 8,5 méterre áll ki a sziklából. Aki összeszedi a bátorságát és ide kilép, nem csupán 120 méterre a mélybe láthat le, de a tájban is több kilométernyi távolságra gyönyörködhet. Alsó-Ausztria legmagasabban elhelyezkedő kilátójából, a Hochschwabtól egészen a Großglocknerig ellátni - tehát áttekinthető a Keleti-Alpok egész térsége!

A kiindulópont a Hochkar hegyi állomás, innen haladunk tovább a menedékház és az adótorony mellett, amíg el nem érjük a túraút második újdonságát, a 62 méter hosszú függőhidat, amelyről északnyugati irányba lélegzetelállító kilátás nyílik egészen a Duna völgyéig, de annál is tovább, mélyen be a Waldviertelbe és a Weinviertelbe.

A kilátóplatform, a Skytour Hochkar része a kb. egy kilométer hosszú kör-túraútvonalnak a Göstlinger Hausbergen, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul elénk.

A kilátóplatform után egy kisebb hídon és sziklák mentén érünk vissza a hegyi állomáshoz. Aki a csúcstámadás élményére is vágyik, hétszáz méteres, kényelmes séta után érhet fel, és beírhatja a nevét az ott elhelyezett könyvbe.

A Hochkar 360° Skytour kiépítésével a Hochkar immár nem csupán Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő síparadicsoma, ahol szinte biztosra vehető, hogy lesz hó, hanem nyáron is vonzó célponttá vált, hiszen a Mostvierteli Alpok legjobban kiépített kirándulóhelyei közé tartozik. Az Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria és Stájerország határán elterülő Göstlingi Alpok sajátos jellemzője a sokszínű természet: tágas hegyi legelők, magas csúcsok, érintetlen erdők, lápok és kristálytiszta hegyi patakok. Egyszóval minden megvan itt, ami jellemző az Keleti-Alpok térségére.

A felvonó üzemelési ideje a Hochkaron: szeptember végéig hétfő kivételével naponta 9:00 és 16:00 között. Rossz idő esetén nem üzemel.Tartomány:Niederösterreich
Település:Göstling an der Ybbs
Cím:Göstling an der Ybbs
GPS: 47° 48′ 26.65476″, 14° 56′ 5.34768″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward