» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Értékeld Te is:

Hohe Wand Természeti Parkban tett látogatás egy igazi családi program. Az élményhegyen találunk Skywalk kilátóteraszt fantasztikus panorámával, vadasparkot, mormotalakot, kalandos meseutat, játszóteret.


A Hohe Wand Természeti Park Alsó-Ausztria déli részén, Wiener Neustadt közelében található (Soprontól félórára!). A 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík egy jól kiépített úton egész éven át kényelmesen megközelíthető.

Magas fal újranyíló kincs

A Hohe Wand Természeti Park számtalan érdekes látnivalót kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A vadasparkban kőszáli kecskéket, szarvasokat, muflonokat, zergéket, dámvadakat, lámákat, pávákat, láthatunk természetes környezetükben. Az állatsimogatóban csüngőhasú malacok, törpekecskék, nyulak, pónilovak, szamár várják a gyerekeket.

A vadaspark területéről kényelmes sétautak indulnak. A gyerekeknek a meseút ajánlható, ahol feladatokat kell megoldani. Színesre festett köveket kell a gyerekeknek követni. Útközben hinták, egyensúlyozó játékok, játszóterek vannak. A hosszabb, nagyobbaknak tervezett túraútvonalon a természettel kapcsolatos tesztfeladatokat kell megoldani. A megoldásokból a túra végén összeálló kóddal egy kincsesládát lehet kinyitni, amiben egy pecsét van. Ha a lepecsételt feladatlapot megmutatjuk a shopban, a gyerekek valami apróságot kapnak ajándékba.

A vadasparktól nem messze található a játszótér nagy fémcsúszdával, és Flying-Fox-al. A játszótér fölött igazi mormotalak aranyos mormotákkal a gyerekeknek pedig mormotajárat vár felfedezésre.

A sziklába függőlegesen beépített "Skywalk" kilátóteraszról fenséges kilátás nyílik a mélybe.

Aki a kövek világára kíváncsi, végig mehet sziklaösvényen, amely közvetlenül a Kohlröserlhaus mellett indul. Az út során egy barlangot is megnézhetünk. Ha pedig végigjárjuk az erdei tanösvényt, betekintést nyerhetünk a terület ökoszisztémájába és biológiájába.

A 24 m magas kilátótoronyból fantasztikus a kilátás. Tiszta időben a Fertő-tótól, a Buckligen Welten keresztül Semmeringen át, a Schneebergig és az Elő-Alpokig ellátni.

Belépő 2023-ban:

2023-ban törölték az útdíjat, amelyet addig a kirándulóknak kellett fizetniük a természetvédelmi parkba vezető úton.

Január 1-je óta bárki, aki a kalandparkba szeretne menni, személyesen a natúrparki központban, a helyszínen lévő jegyautomatánál vagy online vásárolhatja meg a jegyet.

2023-ban több újdonság is várja a látogatókat a Hohe Wand Naturpakban.Tartomány:Niederösterreich
Település:Hohe Wand
Cím:2724 Hohe Wand, Ortssttraße 33
GPS: 47° 50′ 18.631″, 16° 3′ 22.23083″
Honlap: http://www.naturpark-hohewand.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward