» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok

Schneebergbahn-Salamander vasút - túratipp, árak


Értékeld Te is:

A Schneeberg (2.075m) Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére kapaszkodik fel a fogaskerekű vonat, amelyet egykor Ferenc József avatott fel. A végállomástól indul a Mennyei látkép túraút.


A 2.075 méteres Schneeberg, a Bécsi-Alpok királya, Alsó-Ausztria legmagasabb hegye messziről is jól láthatóan kiemelkedik a környező tájból.

Puchberg. A Schneeberg lábánál fekvő város a 19. század közepétől a bécsiek legkedveltebb nyári úti célja volt. Manapság kellemes klímájú, a rég letűnt napok hangulatát még mindig őrző fürdőhelyként üzemel.

A hegyen közlekedő, Schneebergbahn nevű fogaskerekű Puchbergből szállítja az utasokat a hegyi paradicsomba, ahol érintetlen természet, jelzett túrautak és káprázatos kilátás fogadja a kirándulókat. Nyugalmat, egyensúlyt teremtő csend, erő és szépség birodalma. Utazhatunk régi nosztalgia vonattal és az 1999 óta üzemelő "Salamander"-rel is, amely 53 perc alatt teszi meg a 9,8 km-es utat.

Az 1.394 m magasan kiépített Baumgarten megállóhely az egész vasútvonal kulináris fénypontja, az itt sütött isteni buktának közel, s távol nincs párja.

A Hochschneeberg végállomás látnivalói (1.800 m):

Mennyei látkép túraút

Kiindulópontja a végállomás. A Waxriegel csúcsáról egy 360 fokos impozáns körképet lehet kapni a Schneeberg masszívumról a környező hegyekre: Rax, Wald- és Weinviertel, Bucklige Welt, Burgenland, Steiermark, egészen a magyar alföldig.

Audiokalauz kölcsönözhető a pályaudvaron, amely körbe vezet a Waxriegel körül és informál a növényvilágról és az állatvilágról, illetve a hegy történelmi és kulturális tudnivalóiról. A kirándulók a számos pihenőpadon megfigyelhetik a Schneeberg alpesi állatvilágát.

Erzsébet templom

Az 1898-ban meggyilkolt Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné, Sissi emlékére emelték a Jugend-stílusban épült Erzsébet templomot. A templom a végállomás közvetlen közelében található.

Alpesi kalandjátszótér

A végállomáson egy hatalmas kalandjátszótér várja a gyerekeket, a felnőtteket pedig hütték. Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő játszótere egy 5000 négyzetméteres terjedelmű, hatalmas hegyi játékteret kínál közvetlenül a hegyállomás közelében!

Túra a Schneebergbahn nyomvonalán

Az Erzsébet császárné emlékére állított kápolna mellett vezető út hatalmas fenyves erdőkön át vezet a buktáiról híres Baumgartner megálló felé. Az első szakaszon elragadó a kilátás a Hoher Hengst hegyre (1.450 m) és a puchbergi völgykatlanra. Innen a túra a vasút mentén halad, a Kaltwassersattel, aztán a Hengsthütte felé, ahol újra találkozik a fogaskerekűvel. Tovább a sínek alatt a Hauslitzsattel irányába. A végén átkelés a völgykatlanon, irány Puchberg központja, ami a túra célpontja. Táv 9,4 km. Menetidő 3 h

Schneebergbahn-Salamander vasút árak: 

Viteldíj 2021-ben: Felnőtt: hegy- és völgymenet: 41 Euró, egy irányban: 31 Euró. Gyerek (6-15 év): hegy- és völgymenet: 19 Euró, egy irányban: 14 Euró.

Jegyet nemcsak teljes útra, hanem egyes résztávokra is lehet váltani.

Kombijegy 2022 tavaszától: A Schneebergbahn és a Rax kötélpálya új kombinált jegyet dobott piacra.

A Schneeberg-Rax Kombiticket segítségével a természet és a hegyek szerelmesei két hegyi világot fedezhetnek fel - ráadásul kedvezményes áron. Felnőttjegy 55,00 euró, gyerekjegy (6-15 éves korig) 28,00 euró. Ez 17,00 eurós kedvezményt jelent a felnőtteknek és 7,00 eurót a gyerekeknek.

Schneeberg libegő

Az új Salamander ülőlift néhány perc alatt feljut a "Faden Sattel"-re. A hegyállomás az Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére (840-1.210 m) vezető túrák ideális kiindulópontja. Néha-néha zergék, kőszáli kecskék vagy szarvasok is keresztezhetik a túrázók útját. A hegyállomásnál szép panoráma és több hütte várja a kirándulókat.

Naponta - augusztusban 08:30-12:00 12:30-17:30
csütörtök – vasárnap, szept. 1- nov.3. 08:30-12:00 12:30-17:30

Árak: 

Felnőtt: Hegy és völgymenet: 11,50 Euró, egy irányban: 9 Euró
Gyerek (6-15 év): Hegy és völgymenet: 9 Euró, egy irányban: 6,50 EuróTartomány:Niederösterreich
Település:Puchberg am Schneeberg
Cím:2734 Puchberg am Schneeberg, Bahnhofsplatz 1
GPS: 47° 47′ 25.5826″, 15° 54′ 39.26444″
Honlap: http://www.schneebergbahn.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward