» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Talbach rohanó vize Schladmingnál torkollik az Enns folyóba. A torkolattól szép túraútvonal vezet egészen a 70 méter magas, lenyűgöző vízesésig. Az út mentén érdekes állomások teszik a túrázást igazi élménnyé.


"Wilde Wasser"-vad vizeket bemutató, tematikus sétaút Schladmingból az Untertalon vezet át a Riesach-vízesésig. A túraút a vad vizek világán keresztül vezet. Schladmingtól a Talbachklamm szurdokon át, tundraszerű tájakon keresztül, jégkorszaki maradványokat érintve a 70 méter magas Riesach vízesésig! Kényelmes, széles túrautak, enyhe magaslatok szereznek az úton örömet az egész családnak.

Egész évben járható, teljesen veszélytelen és akár sportbabakocsival is teljesíthető.

14 információs táblánál tájékozódhatunk a víz jelentőségéről, a táj kialakulásáról, állat- és növényvilágáról, a havasi legelőkről, a mondákról és a történelemről.

Ezután az út csak a bátrabbaknak ajánlott: a vízesés feletti híd után a túrázók a "Höll" leküzdésével feljebb juthatnak, miközben pompás látványban lehet részük, vagy a Forstwegen (erdei úton) a 1338 méter tengerszint feletti magasságban található, kristálytiszta Riesach tóhoz érhetnek. Ki-ki kalandkedve és strapabírósága szerint választhat. Útközben számos éttermet, hüttét találunk.Tartomány:Steiermark
Település:Schladming
Cím:Schladming
Honlap: http://www.schladming-dachstein.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward