» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Heiligenblut közelében található a turisták által kedvelt vízzuhatag, a Jungfernsprung.


A zuhatag a Heiligenblut felé tartó országút széléről is jól látható. Egy emelvényről megtekinthetjük a 130 méter mélyre alázúduló vizet. Ugyanezen az emelvényen található egy fiatal lány szobra, akihez a vízesés keletkezésének legendája kötődik.

"Réges-régen élt Mölltalban egy gyönyörű, havasi pásztorleány. Szépségének híre az egész vidéket bejárta, de ő nem adta magát egy férfinak sem. Csöndesen élte életét, tette a dolgát, imádkozott Istenhez.

Hírét vette ennek az ördög is, és elhatározta, hogy elcsábítja a lányt. Egy napon egy daliás ifjú érkezett a völgybe, aki vadász volt. Modorával, sármjával hamar belopta magát a helyiek szívébe. Az ifjú azonban nem érdeklődött más iránt, csak a szépséges alpesi pásztorlány iránt. Egy napon úgy intézte a vadász, hogy 'véletlenül' találkozzon egy sziklafalnál a lánnyal, aki így sehogyan se tudja menekülőre fogni, visszautasítani csókját. Igen ám, de a lány azonnal észrevette, hogy a jóképű vadász valójában az ördög. Az ördög csak közeledett a leány meg egyre csak hátrált, mígnem háta a sziklafalhoz ért. Ekkor csoda történt: a sziklafal megnyílt és a lány inkább belevetette magát a mélységbe, semhogy az ördögé legyen. Mielőtt halálra zúzta volna magát a szakadék fenekén lévő sziklákon, angyalok szálltak alá az égből és épségben földre segítették a lányt.

Kudarcát látva az ördög dühösen a sziklára csapott - ahonnan ekkor megeredt a ma is látható vízesés - és többé a környékre sem tette be a lábát. A lány pedig boldogan élte tovább szerény, tiszta életét. A vízesést a népnyelv a legenda emlékére Jungfernsprungnak, azaz Kisasszony-ugrásnak keresztelte el."Tartomány:Karintia
Település:Heiligenblut
Cím:Jungfernsprung
GPS: 47° 0′ 41.21604″, 12° 51′ 48.17664″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward