» Németország

» Németország » Berlin


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Alexanderplatzot - ahogy a berliniek mondják, az Alexet - 1805-ben nevezték el a városba látogató orosz cárról, I. Sándorról, és a második világháború végéig az egységes város központja volt.


Nevét regénycím, Alfred Döblin munkája is őrzi. A háborúban a teret is szétlőtték, majd a szovjet megszállási övezetbe került.

A keletnémet állam a néhány megmaradt, műemlék jellegű épület mellé számos reprezentatív épületet húztak fel, és részben megvalósították azt a már a háború előtt is felmerült tervet, hogy toronyházakkal építsék körül az Alexanderplatzot, hiszen a tér közepén magasodik egy 125 méteres szálloda, a szélén pedig a 368 méter magas berlini tévétorony.

A terület nagy történelmi és kulturális jelentőséggel bír, és számos látványosság található itt, köztük:

  1. Fernsehturm (Televíziós torony): Ez a 368 méter magas torony a város egyik legmagasabb épülete, és az Alexanderplatz egyik fő látványossága. Az épület tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra, és a látogatók felvonóval juthatnak fel a csúcsra.

  2. Weltzeituhr (Világóra): Ez az óra 1969-ben készült, és a világ minden országának időzónáját mutatja. Az óra körül 24 bronzlemez található, amelyek mindegyike egy országot képvisel.

  3. Rotes Rathaus (Vörös városháza): Ez a viktoriánus stílusban épült városháza az Alexanderplatz közepén található, és a berlini polgármester hivatalos székhelye. Az épület egyik legérdekesebb része a nagy díszterem, amelyet lenyűgöző freskók díszítenek.

  4. Alexa Bevásárlóközpont: Az Alexa Berlin egy modern bevásárlóközpont, amely az Alexanderplatz közelében található. A bevásárlóközpontban számos üzlet, étterem, mozi és szórakoztató hely található.

  5. Marienkirche (Szent Mária-templom): Ez a középkori templom a német főváros egyik legfontosabb vallási épülete, és az Alexanderplatz közelében található. Az épületben megtekinthetőek a középkori freskók és a számos szobor.

  6. Galeria Kaufhof: Ez a híres áruház az Alexanderplatz közepén található. Az épület több mint 30 000 négyzetméteres területén számos üzlet található, és széles választékban kaphatóak itt a világmárkák termékei.

Az Alexanderplatz a berlini éjszakai élet központja is, számos kávézó, bár és étterem található itt.Tartomány:Berlin
Település:Berlin
Cím:Alexanderplatz
GPS: 52° 31′ 19.11522″, 13° 24′ 49.09478″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward