» Németország

» Németország » Berlin


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Charlottenburgi palota az egykori brandenburgi választófejedelmek, porosz királyok és német császárok, valamint a Hohenzollernek összesen hét generációjának legnagyobb és legfontosabb palotakomplexuma.


A régi palotával és az új szárnnyal együtt a Charlottenburgi palota az egykori brandenburgi választófejedelmek, porosz királyok és német császárok, valamint a Hohenzollernek összesen hét generációjának legnagyobb és legfontosabb palotakomplexuma.

Nevét Sophie Charlotte (1668-1705), I. Frigyes első porosz király felesége után kapta. 1695 és 1791 között épült több részből álló, barokk, rokokó és klasszicista stílusban. Miután a második világháborúban elpusztult, 1957-ig újjáépítették.

A Hohenzollern-dinasztia bemutatása mellett a palota az eredetihez hűen berendezett szobákat és termeket, valamint művészeti gyűjteményeket kínál. A porcelánszekrény, a palotakápolna és I. Frigyes hálószobája a Régi Palota nevezetességei közé tartozik.

A világhírű borostyánszoba már nem látható. Ez a pompás szoba 1716-ban került Szentpétervárra, I. Frigyes Vilmos porosz király ajándékaként Nagy Péter orosz cárnak. Ez 1944 óta elveszett.

A palotához tartozik még a palotakert a Belvedere (ma a Királyi Porcelánmanufaktúra kiállítótere), a Mauzóleum (ahol többek között Luise királyné és III. Frigyes Vilmos szarkofágja található) és az Új Pavilon.



Tartomány:Berlin
Település:Berlin
Cím:Schloss Charlottenburg
GPS: 52° 31′ 14.31264″, 13° 17′ 33.75726″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward