» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

7 hegycsúcs, 9 óra menetidő, 24 kilométer és 1413 méternyi szintkülönbség várja az ambiciózus túrázókat.


A"Seven Summits" névre keresztelt túraútvonal a sportos kihívások mellett virtuális csúcskönyv, 3D-repülés, kitűzők és online rangsor teszi teljessé a kínálatot.

A Saalbach Hinterglemm régió magával ragadó hegyvilágát egyrészről a Pinzgauer Grasberge szelíd hegyhátai jellemzik, másrészről azonban az igényes túrázók és a sportos kihívásokra vágyó hegymászók is megtalálhatják itt számításaikat, mégpedig a Kitzbüheli-Alpok zord, sziklás hegycsúcsai között. A "Seven Summits of Saalbach Hinterglemm“ egy csaknem 24 kilométer hosszú hegyi túra a Glemmtal legmagasabb hegycsúcsain át, igazi alpesi karakterrel és igen masszív 1413 méternyi szintkülönbséggel - egy túra kitartó individualistáknak és edzett hegymászóknak.

A túrára történő felkészülés jegyében az érdeklődők 3D-repülés közben tanulmányozhatják az útvonalat a www.saalbach.com honlapon található interaktív túratérképen. A túraútvonal által érintett hegycsúcsokon chipkártyával regisztrálhatunk a megérkezést követően, majd a kihelyezett fényképezőgépnek köszönhetően azonnal küldhetünk is egy hegycsúcsfotót a www.saalbach.com honlapon található interaktív csúcskönyvbe. Az online rangsorban megkereshetjük az eredményünket a túra végeztével és saját "kitűzőt" is kapunk a különleges teljesítményért. Aki mind a hét hegycsúcsot egyetlen nap alatt meghódítja az egy Seven Summits Explorer kalappal is gazdagodik.

A túrázók a Schattberg xPress felvonóval juthatnak fel a Seven Summits túra 2018 méter magasan található kiindulópontjára. Innen jól látható a cél, a túra hetedik és egyben legmagasabb hegycsúcsa, a Geißstein. Azonban addig még hosszú utat kell megtenni -folyamatosan a 2000-es határ felett- jól jelzett útvonalon és lélegzetelállító hegygerinceken. A túrázókat a Hohe Tauern fejedelmi hegycsúcsaira és a Kalkalpen sziklás hegyoldalaira nyíló varázslatos kilátás kíséri lépésről-lépésre és nyújt némi ellentételezést a fárasztó emelkedőkért cserébe.

A jelzett útvonal a Stemmerkogelen (2123 m) és a Hochkogelen (2249 m) át éri el a legnagyobb kihívást jelentő szakaszt, amely a Hochsaalbachkogelre vezet (2212 m) - itt a keskeny hegygerinc miatt szükség van a jó egyensúlyérzékre és a biztos léptekre. Ezt követően a Bärensteigkogelen (2225 m), a Manlitzkogelen (2247 m), majd a Mittagskogelen (2092 m) át vezet az út a Glemmtal legmagasabb hegyéhez és a túra végcéljához a 2363 méter magas Geißsteinhoz. Egy kis energiát nem árt tartalékolni a nehéz és meredek ereszkedésre is a Birgl-n át, vissza a völgybe.

Az útvonal mentén nem találhatóak alpesi menedékházak és fogadók, ezért mindenképp ajánlott a megfelelő előkészület: csak tökéletes felszereléssel, elegendő étellel és vízzel a hátizsákban, valamint az időjárásra és a köztes leereszkedési lehetőségekre (pl. a Sommertortól Hinterglemmbe vagy a Rabenkopfról az Ellmaualmon át a Zwölferkogel középállomásra) vonatkozó alapos felkészülés mellett vágjunk neki a túrának. Egy veszély esetére kialakított menedék található a Sommertor és a Manlitzkogel között, körülbelül 2050 méteren.Tartomány:Salzburg
Település:Saalbach-Hinterglemm
Cím:5753 Saalbach-Hinterglemm
GPS: 47° 23′ 30.98904″, 12° 38′ 29.6106″
Honlap: http://www.saalbach.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward