» Csehország

» Csehország » Pardubicei kerület


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A cseh-lengyel határ közelében, Dolni Morava településén találjuk a világ egyik legkülönlegesebb kilátóját, a Sky Walkot.


SKY WALK

Az 55 méter magas, nagyrészt fából készült kilátót 1116 méteres magasságban építették a hegyre, ahonnan pompásan rá lehet látni a Morva folyó gyönyörű völgyére, és az azt ölelő hegyekre.

A kilátóhoz a völgyből gyalogúton vagy felvonóval lehet feljutni, annak csúcsát pedig vagy egy csigalépcsőn lehet megközelíteni, vagy egy szélesebb körkörösen felvezető fagerendás sétaúton. Aki viszont a lejutást ennél kalandosabbra tervezné, az megteheti, hogy a kilátó tetején egészen egyszerűen beleül a csúszdába, és célba veszi a földet. A fedett acélcsúszda 101 méter hosszú, helyenként ablakokkal megtoldva tekereg szabálytalanul.

SKY BRIDGE 721

Sky Bridge 721, a világ leghosszabb gyalogos függőhídja 2022 májusában megnyílt meg Csehországban, a Dolní Morava népszerű túra- és téli sportközpontban.

A kelet-csehországi Dolní Moravában, a Jeseniky-hegység lábánál található építmény a legmagasabb pontján 95 méterrel a föld felett lóg. Aki be mer lépni a mindössze 1,2 méter széles "721-es Égi Hídra", az szédítő magasságban sétálhat egyik hegycsúcsról a másikra. A látogatók 1110 méteres magasságban lépnek be a hídra, és 1116 méteres tengerszint feletti magasságban hagyják el azt.

"A Mlýnský-patak fenséges völgyén átívelő hídon való átkelés minden látogatónak egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy az "Idő hídja" tanösvényen keresztül többet tudjon meg a helyi tájról és történelemről". A függőhíd mindössze néhány méterre található a népszerű "Sky Walk"-tól, amely egy 55 méter magas, spirális, fából készült sétány.

A látogatók a Slaměnka-hütte mögött található felvonóval juthatnak fel a hídra. A hídon átvezető túra és az azt követő interaktív tanösvény körülbelül 1,5 órát vesz igénybe.Tartomány:Pardubicei kerület
Cím:Dolni Morava
GPS: 50° 7′ 32.05164″, 16° 47′ 39.80386″
Honlap: https://www.dolnimorava.cz/en/about-the-sky-walk

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward