» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dél-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Már a feljutás a hegyre is nagyon izgalmas: fogaskerekű és kabinos felvonó repíti fel az utasokat.


Az 1220 méteres tengerszint feletti magasságban itt nyáron sokkal hűvösebb van, mint a bolzanói völgymedencében, ahol a hőmérséklet gyakran 30 fok fölé emelkedik. Már 1505-ben a bolzanói "elegáns" emberek a forró hónapokban felvonultak a Rittenre. Van egy családi túraútvonal is, amely babakocsival is járható. Erdei állatokat, például rókákat és foltos harkályokat ábrázoló szobrok ismertetik meg a fiatalokat Dél-Tirol állatvilágával.

1907-ben elkészült a Bozenből (Waltherplatz) induló fogaskerekű vasút (Schmalspurbahn), amely Obenbozenen (1221 m) és Klobensteinen is keresztül vezet a Rittner fennsíkon. A hangulatos Rittner-vasút Maria Himmelfahrt, Oberbozen, Wolsfgruben, Lichtenstern és Klobenstein helységeket köti össze.

A hegyre vezető szakaszt Oberbozenig azonban 1966-ban kabinos felvonóval helyettesítették (2009-től az új Rittner Seilbahn üzemel).

Rittner Seilbahn

  • Völgyállomás: Bozen, Rittnerstrasse 12.
  • Hegyállomás: Oberbozen.

Rittnerhorn Bergbahn

  • Völgyállomás: Pemmern
  • Hegyállomás: Schwarzseespitze, 2.060 m. Panoráma túraút, babakocsival is járható. Menetidő 45 perc. Túraút a hegycsúcsra, 2.260 m magasba.

Pyramixweg gyerektúraút a hegyen. (részletek)

Freud-sétány, Klobenstein. Egykor Sigmund Freud pszichoanalitikus itt nyaralt, és ahol ezüstlakodalmát ünnepelte. Róla nevezték el a sétányt, amely másfél órás sétával vezet vissza Oberbozenbe.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Bolzano
Cím:Bozen/Bolzano, Ritten/Renon
Honlap: http://www.ritten.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward