» Csehország

» Csehország » Pardubicei kerület


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Megnyitása óta a világ leghosszabb gyalogos függőhídjának számít.


Sky Bridge 721, a világ leghosszabb gyalogos függőhídja 2022 májusában megnyílt meg Csehországban, a Dolní Morava népszerű túra- és téli sportközpontban.

Prágától mintegy 200 kilométerre keletre egy 721 méter hosszú acélszerkezetet helyeztek el: a 721-es Égi híd elnevezésű építmény a Dolni Morava sí- és túrarégióban található völgyet íveli át 95 méteres magasságban.

A híd mindössze 1,5 méter széles, és hat kábelen lóg, amelyek egyenként 360 tonnát nyomnak. 

A kelet-csehországi Dolní Moravában, a Jeseniky-hegység lábánál található építmény a legmagasabb pontján 95 méterrel a föld felett lóg. Aki be mer lépni a mindössze 1,2 méter széles "721-es Égi Hídra", az szédítő magasságban sétálhat egyik hegycsúcsról a másikra. A látogatók 1110 méteres magasságban lépnek be a hídra, és 1116 méteres tengerszint feletti magasságban hagyják el azt.

"A Mlýnský-patak fenséges völgyén átívelő hídon való átkelés minden látogatónak egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy az "Idő hídja" tanösvényen keresztül többet tudjon meg a helyi tájról és történelemről". A függőhíd mindössze néhány méterre található a népszerű "Sky Walk"-tól, amely egy 55 méter magas, spirális, fából készült sétány.

A látogatók a Slaměnka-hütte mögött található felvonóval juthatnak fel a hídra. A hídon átvezető túra és az azt követő interaktív tanösvény körülbelül 1,5 órát vesz igénybe.Tartomány:Pardubicei kerület
Cím:Sky Bridge 721
GPS: 50° 9′ 3.70404″, 16° 49′ 59.4732″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward