» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ausztria egyetlen egész évben üzemelő síterülete az év 365 napján keresztül kitűnő feltételeket nyújt. Az összesen 86 kilométer hosszú sípályák közül még nyáron is lehet közel 18 kilométeren síelni.


A Hintertuxi-gleccser a számos kitüntetés alapján joggal nevezheti magát "Ausztria csúcs-síterületének".

A friss porhó októbertől májusig és a hihetetlenül széles lesiklópályák új dimenziókat nyitnak meg és határtalan élvezetet garantálnak 1.500 és 3.250 m között! 86 km gondosan előkészített, különböző nehézségi fokozatú lesiklópálya: 23 km könnyű, 47 km közepes, 16 km nehéz 21 kitűnő felvonó és lift.

21 topmodern berendezés és az egyedülálló síélmény minden hóra éhes gleccsersíelőnek garantált. A hintertuxi Betterpark három line-al, kickerrel és raillel és egy 120 m hosszú superpipe-al minden freestyler szemében nagyon kedvelt helyszín.

Jégpalota

A gleccser alatti világba is vethetünk néhány misztikus pillantást a Natur Eis Palastban (Jégpalotában) és a Spannagel-barlangban. A Jégpalota óriási jégcsapokkal, makulátlanul tiszta jégformációkkal és csillogó jégkristályokkal ejti ámulatba az embert. Türkizkék színek játékainak sokaságába burkolva nyílik meg előttünk a természet egyedülálló színjátéka.

Stand up paddling a Hintertux-gleccser mélyén

A tavakon egy ideje már nagy népszerűségnek örvend a stand up paddling. Azok, akik télen szeretnék kipróbálni a SUP-ozást, egy természetes jégpalotában fedezhetnek fel egy jeges tavat. A szokatlan ebben az élményben az, hogy a tó egy gleccser mélyén található. Azok, akik nem mernek SUP-deszkára állni, kajakkal vagy gumicsónakkal is nekivághatnak a túrának. A legkeményebbek úgy csinálják, mint a világ legjobb jégúszói, akik itt edzenek és neoprénbe öltözve egyenesen a vízbe ugranak.

Hintertuxer Gletscherbahn

Akadálymentesített feljutás 1.500 m-ről, a mélygarázstól egészen a 3.250 m magasban lévő panorámateraszra.

Szakaszok:

VÖLGYÁLLOMÁS: Hintertux 1.500 m

KÖZÉPÁLLOMÁS I.: Sommerbergalm (2.100 m). Gletscherflohpark a Sommerbergalmon, 2.100 méter magasban minden év júliusától szeptemberig. Gyerekparadicsom rengeteg játékkal a legkisebbek számára kialakítva, ingyenes. Hegyi fogadó.

KÖZÉPÁLLOMÁS II.: Tuxer Fernerhaus (2.660 m). A Ferner-ház tágas teraszán ingyenesen igénybe vehető nyugágyakban élvezhetjük a napsütést és a ragyogó kilátást a zillertali Alpokra. Hegyi fogadó. Itt található a Spannagel-barlang - Európa legmagasabban fekvő látványbarlangja és a Közép-Alpok legnagyobb barlangja.

HEGYÁLLOMÁS: "Faszination Eis" (3.250 m), panorámaterasz. Panorámaétterem. Gletscherflohpark, nyári hópark a gyerekeknek sok "havas" játékkal. A "Gleccserbusz 3", a világ legmagasabban lévő és leglátványosabb kétsodronyos körvasútja 3250 méter magasra kúszik fel a panorámaútra. Innen ellátni a Großglocknertől a Dolomitokon át egészen a Zugspitzéig.Tartomány:Tirol
Település:Hintertux
GPS: 47° 4′ 37.85797″, 11° 40′ 14.63012″
Honlap: http://www.hintertuxergletscher.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward