» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A híres magaslati úton található Berliner Hütte műemlékvédelem alatt áll, ráadásul a panoráma is lélegzetelállító.


Berliner Hütte

A legendás, ódon faburkolatú menedékházat az osztrák és a német Alpenverein építette 1879-ben. Az osztrák alpinizmus bölcsőjének is tartják, ahonnan hatalmas lendületet vett a régió és egész Ausztria alpinizmusának fejlődése. A helyszín kiváló támpontként szolgált a népszerű túraútvonal-hálózat (Berliner Höhenweg) kialakítására, amely 1889-ben vette kezdetét.

A hütte egykor saját postaállomással rendelkezett, de itt működött Zillertal első telefonállomása is, sőt, saját cipészete is volt annak érdekében, hogy a hegymászók mindig kifogástalan bakancsban kelhessenek útra.

Olpererhütte im Zillertal

Olpererhütte im Zillertal (c) Österreich Werbung/Olpererhütte/Manuel Daum

Berliner Höhenweg

A Zillertali-Alpok egyedülálló hegyi világán keresztül vezető magashegyi túraútvonal Mayrhofenből indul a Zillertal-völgyben.

Mintegy 70 kilométeren keresztül számos hüttét köt össze Mayrhofen felett a Zillertalban. Kilenc napi szakaszon keresztül ismerheti meg a Zillertali-Alpok szépségét, és az egyes hüttékben éjszakázhat és pihenhet: ezek közé tartozik a híres Olpererhütte 2389 méteres magasságban, a Berliner Hütte - és rögtön utána következik a Berliner Höhenweg legmagasabb pontja, a 3133 méter magas Schönbichler Horn - és a Kasseler Hütte.

Az egyes szakaszok hossza 2 és 9 óra között van. A legnagyobb kihívást a Gamshütte és a Friesenberghaus közötti második szakasz jelenti. A Berliner Höhenweg utolsó szakasza az Edelhüttéről Mayrhofenbe való leereszkedés: ha azonban jogosan fáradtnak érzi a lábát, választhatja a laza leereszkedést is az Ahornbahn felvonóval.

Egyébként: az Aschaffenburgi Magashegyi úttal együtt a Berlini Magashegyi út egy többnapos túrává válik, amely Zillertal-túra néven népszerű és híres.

Kiindulópont: Mayrhofen a Zillertalban.

A túra hossza: 70 km

Gyaloglási idő: 9 napi szakaszTartomány:Tirol
Település:Mayrhofen
Cím:Berliner Hütte
GPS: 47° 1′ 28.29144″, 11° 48′ 46.4562″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward