» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Spannagel-barlang a legmagasabban (2.535 m) fekvő barlang Európában.


A Spannagelhütte bejáratához először 2500 métert kell felmászni a Zillertali-Alpokba. Itt található a barlang bejárata. A feljutás egy természetes kőlépcsőn keresztül történik. A vízmosások és a törmelékek jelzik, hogy a múltban a patakok hogyan hozták létre a barlangrendszert. A kis barlangi patakok ma is léteznek, de ezek csak az akkori természeti erők maradványai.

A Spannagel-barlang több mint tíz kilométer hosszan húzódik, amelynek nagy része a felfedezők számára van fenntartva. Előre lehet azonban barlangi trekking túrákat foglalni, amelyek során létrákon és mászójáratokon keresztül lehet bejutni a barlangba - egy ponton pedig 18 méter mélyre ereszkednek le. Ha ez túl kalandosnak hangzik, meglátogathatja az 500 méter hosszú bemutatóbarlangot.

Egy idegenvezető elmagyarázza a geológiai jellemzőket, például a márványlelőhelyeket, és a vezetett túrák körülbelül egy órán át tartanak. A tengerszint feletti magasság miatt a gleccseren egész évben havazásra lehet számítani - ezért hozzon magával télálló ruházatot és cipőt.

A 10 km hosszú barlang 1 órás vezetéssel látogatható. A vezetés elején a látogatók védőruhát kapnak (kabát, sisak).

A barlang 4 éves kor alatt nem látogatható.

A barlang a Hintertuxer Gletscherbahn középállomásnál (a Gletscherbus 2 hegyállomása, Fernerhaus) található 2.660 m magasban. Itt hegyi fogadó is van..Tartomány:Tirol
Település:Hintertux
Cím:Hintertuxer Gletscherbahn
GPS: 47° 6′ 54.5279″, 11° 40′ 52.67716″
Honlap: http://www.tux.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward