» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

1957-ben, az Europabrücke építésével kezdetét vette a Brenner-autópálya építése, amelyet 1963. november 17-én adtak át.


A Brenner-hágó az Olaszország és Észak-Európa közötti legjelentősebb forgalmi kapunak számít: évente 4,5 millió kamion halad át negyvenmillió tonna áruval.

Hídfelújítás miatt 2025-től közlekedési káosz fenyeget a Brenneren

A Brenner autópálya az egyik legfontosabb összeköttetés Ausztriából Olaszországba. 2025-től azonban csak korlátozottan lesz járható. Az ok egy általános felújítás.

Ez az egyik legfontosabb összeköttetés a Németországból vagy Ausztriából Olaszországba autóval utazó nyaralók számára. 2025-től azonban a Brenner autópályán (A13) keresztül Dél-Tirolba vezető útvonal jelentősen bonyolódik. Az utazóknak akár teljesen más útvonalat is keresniük kell.

Az autópálya egy része ugyanis annyira leromlott, hogy teljes felújításra szorul. Az Asfinag, az osztrák autópálya-társaság úgy döntött, hogy a hidat fel kell újítani. Az 1968-ban épült híd egyszerűen már nem bírja a forgalmat.

A Lueg-híd 1800 méter hosszan halad Gries falu mellett a Brenner-hágó mentén. Az út 2025-től azonban az építkezés miatt csak egy sávban lesz járható. A "Südtirol News" szerint a Brenner autópálya egysávosítása két és fél-három évig tarthat.

Azokon a napokon, amikor különösen nagy utasforgalom várható, két sávot nyitnak meg a legnagyobb terhelésű forgalmi irányban.Tartomány:Tirol
Cím:Brenner-hágó
GPS: 47° 0′ 26.63748″, 11° 30′ 24.11856″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward