» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Dachstein


Értékeld Te is:

Filzmoos egy idilli hegyi falucska a Dachstein lábainál. A Papageno-Gondelbahn hegyállomása 1.380 méteren van.


Az ezer méter magasan fekvő Filzmoos képeskönyvbe illő hegyi falu.

Környékén 17 erőhelyet tartanak számon. A helybélieket nem zavarja, ha megmosolyogják őket, amiért titokzatos erőt tulajdonítanak egy-egy hatalmas juharfának, egy-egy forrásnak. Aki ráérez, maga is megérezheti a helyek erejét, aki pedig nem, az is elgyönyörködhet a természet szépségében.

A kis hegyi falu különlegesen szép környékének meghatározó eleme a 2458 méter magas Bischofsmütze hegy, amelynek csúcsa a névnek megfelelően püspöksüveget formáz.

Filzmoos különösen ismert túrázófaluként és a hegyi sportokról. Filzmoos népszerű a természetkedvelők és a nyugalomra vágyók körében, akik szeretnék elkerülni a nagy turisztikai központok nyüzsgését.

Papageno-Gondelbahn

A felvonó nyáron minden kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik.

  • Völgyállomás: Filzmoos 1.060 m
  • Hegyállomás: Großberg 1.380 m

Moosalm Gyerek túraút Filzmoosban

A babakocsival is járható túraúton a gyerekek a 15 állomáson pecséteket gyűjthetnek egy füzetbe, amiért egy kis ajándék is jár.

Látnivalók

Pfarr- und Wallfahrtskirche Filzmoos: Filzmooser Kindl. Filzmoos leghíresebb kirándulóhelyei közé tartozik a "Zum Filzmooser Kindl" zarándoktemplom

Filzmoos télen

Az egyik legszebb síterep Ausztriában. A Filzmoosban töltött síüdülés ideális választás a gyermekes családoknak, a kezdőknek és az újrakezdőknek. 

A Filzmoos családi síterepen 20 kilométernyi sípálya áll a síelők rendelkezésére. Az áttekinthető családi síterep tágas és zsúfoltságtól mentes sípályákkal kínál biztonságos síelési lehetőséget a gyermekeknek és kezdőknek. 

Azok a síelők, akik valamivel kényelmesebb tempóban közlekednek, nemcsak a csodás hegyi panorámának örülhetnek, hanem a közvetlenül a településre vezető sípályáknak is.

A sífutás kedvelői a 16 kilométer hosszú Rossbrand magaslati sífutópályán hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek. 

Filzmoosban az alpesi síelés alternatív téli élményei közé tartozik:

Sífutás: Összesen tíz, összesen 48 kilométer hosszú, jelzett túra vezet az idilli téli tájban. A hóbiztos magashegyi pálya a Rossbrand 1600 méteres magasságban az egyik csúcspont a Papageno gondola hegyi állomásánál található új sífutóközponttal és a hihetetlen 360 fokos panorámával.

Téli túrázás: Mintegy 50 kilométernyi téli túraútvonal áll a látogatók és a vendégek rendelkezésére, hogy gyalogosan is megtapasztalják a természetet. Az ösvények hófödte erdőkön keresztül vezetnek különleges kilátásokhoz. Az ösvények mentén számos alpesi legelő és hegyi kunyhó gondoskodik a testi jólétről.

Hótalpas túrázás: Csillogó porhó, mesebeli erdők és lenyűgöző távoli kilátás a hegyekre. Az ultrakönnyű hócipők lehetővé teszik a hosszabb kirándulásokat az érintetlen természetben, még mély hóban is. A vezetett túrák a kezdők számára is könnyen elsajátíthatók, normál sportos kondícióval.

Sítúrák: Filzmoosban a sítúrázók számára csodálatos változatok állnak rendelkezésre, mint például a Sulzenschneid vagy a Dachstein átkelés, beleértve a felejthetetlen porhavas lejtőket. Aki azonban először merészkedik síléccel a terepre, csakis profi vezető kíséretében tegye ezt.

Szánkózás: A szánkópálya a Kleinbergalmtól a Haus Kleinbergig 350 méteres magasságot tesz meg három kilométeren keresztül. A pálya tetejére gyalog vagy kényelmesen a Großberg ülőfelvonóval juthat fel. Toboggánok bérelhetők. 

Lovas szánozás: A lovas szánozásnak nagy hagyománya van Filzmoosban. Filzmoosban mintegy 20 noriker, fríz és haflinger csapat áll rendelkezésre. Tartomány:Salzburg
Település:Filzmoos
GPS: 47° 26′ 4.98372″, 13° 31′ 18.59412″
Honlap: http://www.filzmoos.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward