» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia

Castel del Monte - A Szent Grál rejtekhelye


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A várat az UNESCO 1996-ban a Világörökség részévé nyilvánította.


A Castel del Monte a legismertebb a II. Frigyes német-római császár által épített várak közül. Része volt annak a várhálózatnak, amelyet a császár építtetett a Szicíliai Királyság belső rendjének biztosítására a mai Basilicata és Puglia régiók területén.

Az 1240-es években épült Castel del Montét különleges, nyolcszögletű alaprajza miatt Apulia kőkoronájaként is említik. Egyes elméletek szerint maga a császár is részt vett a vár építésében, és mivel nagy érdeklődést mutatott az okkultizmus és az asztrológia, valamint a pontos geometriai formák iránt, feltételezik, hogy a nyolcszögletű építmény ennek hatására született meg.

Nem lehetett a szobákba kívülről bejutni, csakis egy másik szobából, így a császár vélt tróntermébe is. Nem minden helyiség volt közvetlenül összekötve. Az alsó emeleten kétszer is ki kell menni az udvarba ahhoz, hogy a következő helyiséget el lehessen érni. Ez azt jelentette, hogy a felső emeletről követhető volt, hogy ki akar a felső emeletre bejutni. Az árnyékszékek a tornyokban kaptak helyet, ugyanitt voltak a mosdók is.

Vannak olyan elképzelések is, amelyek szerint II. Frigyes - aki részt vett a kereszteshadjáratokban - magával hozta a Szentföldről a Szent Grált, melyet a Castel del Monte egyik termében rejtett el.

A vár virágkora egybeesett II. Frigyes uralkodásával, a császár halála után pusztulásnak indult.

Szépségét és különlegességét 1876-ban fedezték fel ismét, amikor az olasz állam felvásárolta, majd több évtizedes munkálatok során helyreállíttatta.

Jean-Jacques Annaud A rózsa neve (1986) című filmjében a titokzatos könyvtárat, az Edificiumot a Castel del Montéról mintázták.

A Castel del Monte Andria városától 18 km-re délre, Ruvo di Pugliától 21 km-re nyugati irányban, a Murgia egyik magaslatán (540 m) áll.Tartomány:Puglia
Település:Andria
Cím:Castel del Monte
GPS: 41° 5′ 5.07786″, 16° 16′ 16.01227″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward