» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ez a pugliai kikötőváros tökéletes kirándulás Bariból.


Centro storico

Molfetta alapvetően egy kikötőváros, és a felfedezést a legjobb egy kis passeggiata (séta) a Banchina San Domenico mentén. A helyi halászok a nap friss fogásait hozzák be, amelyeket az éttermekben és az élelmiszerpiacokon osztanak szét és szolgálnak fel.

Molfetta múltjának nagy része a centro storico területén található. Molfetta Vecchia (Régi Molfetta), Molfetta régi városa, ahol ez a tengerparti közösség először alakult ki, a Kr. e. 4. századra nyúlik vissza, és a templomos lovagokhoz fűződő történelmi kapcsolatairól ismert. Az elmúlt években a régi város nagyrészt elhagyatott és lepusztult volt, de Puglia új turizmusra való összpontosításával erőfeszítéseket tettek Molfetta Vecchia felvirágoztatására, miközben megőrizték jellegét.

Molfetta Vecchia szívében, a kikötővel szemben, az Adriai-tengerre nézve található a Duomo Vecchio di San Corrado, amely nem csupán egy istentiszteleti hely, hanem a város tényleges szimbóluma, és amely a 12-13. században épült, a pugliai román stílusban. A molfettai dóm egyforma tornyairól ismert - az egyik egy klasszikus campanile (harangtorony), a másik pedig egy őrhely.

A Dóm után a történelmi központ másik történelmi fénypontja a barokk Cattedrale di Santa Maria Assunta (Nagyboldogasszony-székesegyház), amelynek visszafogott homlokzata meghazudtolja, hogy püspöki székhely (a 19. század óta).

A modernebb helyi történelem és mindennapi élet ízelítőjét, valamint a piknikezés és az emberek megfigyelésének kiváló helyszínét a Piazza Garibaldi téren található Villa Comunale nyújtja. A hintaágyakon gyermekeiket lökdöső szülők mellett helyet találunk egy piknikezésre vagy egy kis olvasásra alkalmas padon. A parkban található az I. világháborús emlékmű (Monumento ai Caduti della Prima Guerra Mondiale) is, amely sok olasz városban megtalálható, mégis mindegyikben egyedi, és amely a közösség azon tagjainak állít emléket, akiket a konfliktusban vesztettek el.

Molfetta nem tart igényt arra, hogy sokkal több legyen, mint egy festői és fotogén kikötőváros - ugyanakkor a történelmi központ egyes részei némileg divatos, turizmusbarát hangulatot árasztanak, ahol a jellegzetes helyi építészet és a 21. századi vibrálás találkozik. Nem csak üzletláncok és elegáns kávézók vannak itt: rengeteg bájos, helyi tulajdonban lévő butik és bár található a színes Via Piazza utcáin.

Madonna dei Martiri: műemlékek és hagyományok

Minden év szeptember 8-án Molfetta ad otthont a Madonna dei Martiri ünnepének, amely a Madonna szobrának felvonulásával kezdődik a városon keresztül, amelyet aztán a kikötőből csónakkal a tengerre küldenek, majd a nap folyamán visszatérnek. Alkonyatkor a körmenet a Cattedrale di Santa Maria Assunta (Nagyboldogasszony-székesegyház) felé folytatódik. A Madonna szobra egy hetet tölt a székesegyházban, mielőtt a következő vasárnap újabb körmenetre kerül sor, amelynek során visszatér a bazilikába.  

Megközelítés

Molfetta legkönnyebben autóval közelíthető meg, mivel kevesebb mint 30 perces autóútra van a Bari-Karol Wojtyla nemzetközi repülőtértől. Vonattal is könnyen megközelíthető Bari Palese állomásról Molfetta állomásra, ami körülbelül 15 perces út.Tartomány:Puglia
Cím:Molfetta
GPS: 41° 11′ 57.28416″, 16° 35′ 48.58044″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward