» Svájc

» Svájc » Genève » Genfi-tó

Túrautak a Lavaux UNESCO-világörökséghez tartozó vidékén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Elő-Alpok szívében, a Jura hegyhátain és az impozáns Lavaux teraszos szőlőskertjei között hangulatos sétaútvonalak egész hálózata található. A kevésbé tapasztalt túrázók is nyugodtan útnak indulhatnak, hiszen az egész országban hivatalos jelzéssel rendelkezik minden túraútvonal.


A Lavaux borvidék, amelyet 2007-ben vettek fel az UNESCO-világörökségek közé, számtalan séta- és túraútvonalat is kínál az üdülővendégek számára, akik könnyed és nyugodt kikapcsolódásra vágynak. A borászcsaládok, akik immár generációk óta foglalkoznak borkészítéssel a Genfi-tó partján, különleges látványt kínáló teraszokat hoztak létre a szőlőtermesztéshez. Ezek szépsége nemcsak az átutazókat varázsolja el, számos művészt olyannyira magával ragadt, hogy azok le is telepedtek a régió festői kis falvaiban.

A túrázók és ínyencek egyik közkedvelt úti célja a 2007 óta az UNESCO világörökség részét képező Lavaux borvidék, amely Vevey és Lausanne között, a Genfi-tó partján helyezkedik el, és különleges gasztronómiai sokszínűséget, valamint a Genfi-tóra nyíló csodálatos kilátást nyújtó felfedezőtúrák lehetőségét rejti magában. A festői falvak, borospincék és helyi termékek felfedezésére hívogató tanösvények mentén és a körtúrák során kiváló borokra és egyedülálló látványosságokra bukkanhat az ember. Túraútvonalak kiterjedt hálózata szeli át a Lausanne és Chillon kastélya közötti lélegzetelállító szépségű lankákat. A 40 kilométer hosszú túraútvonalat és 900 hektár területet magába foglaló vidék a túrázók paradicsoma. A „szőlőtúra” a középkori St. Saphorin jellegzetes présházaktól övezet szűk utcáin vezet.  A helység híres templomtornya díszíti a régióban termelt borok címkéit. A változatos túraútvonal a Genfi-tó felett vezet teraszról teraszra, a festői borvidék falvain keresztül egészen Lutryig.

A Lausanne-ból Montreux-be vezető tanösvény mentén a Lavaux borvidék vincellérei szívesen látják a vendégeket, akik szeretnék megcsodálni a teraszos szőlőskerteket, illetve megkóstolni az itt készülő borokat.

Az Elő-Alpok szívében, a svájci sajthagyományok bölcsőjében található Gruyère-Pays-d’Enhaut Natúrpark a fenntartható turizmus mellett tette le a voksát, és érintetlen természeti környezettel várja a felüdülni vágyókat. A közepesen magas fekvésű vidék különleges élettérnek számít, ahol a gondtalan egymás mellett élés és az összetartó közösség a számtalan hagyományőrző regionális terméknek köszönhetően magától értetődő.

A mintegy száz négyzetkilométer kiterjedésű, erdőkkel és mezőkkel teli Jurassien Vaudois Park közvetlenül a francia határon fekszik. A natúrparkban csak a jura korra jellemző geológiai képződmények is találhatóak. Az erdőségek végtelen túrázásokra csábítanak, amelyek közben az erdő egy-két lakójával is találkozhatnak a szerencsésebbek.

A natúrparkok és természetvédelmi területek nemcsak rendkívüli környezeti adottságaikkal és gazdag élővilágukkal lepik meg a látogatókat. A gondosan átgondolt, környezetbarát tervezésnek köszönhetően sportos és szórakoztató aktivitások, valamint kulináris élmények széles választékát is kínálják az üdülővendégeknek olyan csodás természeti környezetben, mint például a Lavaux borvidék teraszos szőlőskertjei. Egy régió, amely annyira látványos, hogy az UNESCO-világörökségek közé is felvételt nyert.



Tartomány:Genève
Cím:Lavaux
GPS: 46° 30′ 10.0872″, 6° 42′ 49.46508″
Honlap: https://www.region-du-leman.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward