» Németország

» Németország » Mecklenburg-Elő-Pomeránia

Mirow-kastély: Itt töltötte Charlotte királyné ifjúkorát


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:Charlotte zu Mecklenburg hercegnő a Mirow-kastélyban született és nevelkedett. Tizenhét évesen, 1761. szeptember 8-án Londonban feleségül ment III. György királyhoz, és néhány nappal később Charlotte brit-ír királynővé koronázták. A szép barokk kastélyt Mirowban mindenképpen érdemes meglátogatni: bár nem olyan pompás, mint más kastélyok, nagyon fotogénen fekszik a Mirow-tó egyik szigetén, távol a főutaktól, a mecklenburgi Kleinseenplatte közepén. Egy kis képzelőerővel szinte a régi időkben érezhetjük magunkat.

A Mirow-kastély ma múzeumként működik,bárki meglátogathatja. Ott a királyi rajongó megtudhatja például, hogy Charlotte-ot férje, György "Strelitz-i kincsemnek" nevezte. A Netflix sorozatában szereplő romantikus szerelmi történet tehát történelmi igazságon alapul.

Ha királyi érzésre vadászunk, Mecklenburg-Elő-Pomeránia számos más pompás épületet is kínál: az impozáns Schwerini kastély például, amely az állam fővárosának, Schwerinnek a nevezetessége. De a Ludwigslust-palota, a Basow-palota és a Güstrow-palota is igazán pompás épületek.Tartomány:Mecklenburg-Elő-Pomeránia
Cím:Schloß Mirow
GPS: 53° 16′ 37.57332″, 12° 48′ 38.72304″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward