» Németország

» Németország » Baden-Württemberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Duna felett 35 méter magasan, egy mészkőszirtre épült Sigmaringen vára, a legnagyobb vár a Duna-völgyben.


Sigmaringen kisváros a Sváb-Alb déli lábánál fekszik. A látványosság a Hohenzollern-kastély, amely egy mészkősziklán trónol a Duna keskeny, áttört völgye fölött.

A sigmaringeni kastély nemcsak exponált fekvése, hanem méretei miatt is szemet gyönyörködtető. A folyó feletti, mintegy 200 méter hosszú gerincen fekszik a legnagyobb dunavölgyi vár. A stratégiailag jól elhelyezett sziklán már a 11. században várat építettek. A komplexum legrégebbi részei azonban ma már nem láthatók. Más korok rekonstrukciói alatt rejtőznek. A vár ma is álló maradványai az 1200 körüli Staufer-korszakból származnak.

Az impozáns épületegyüttes viharos története a falakon is látható. Hercegek jöttek-mentek, álmodtak és haltak itt. I. Károly révén a sigmaringeni kastély végül Hohenzollern-palotává vált. A harmincéves háború és a pusztító tűzvészek azonban nyomot hagytak maguk után, és megváltoztatták a lakópalota külsejét. A Sigmaringeni kastély jelenlegi méreteiben és megjelenésében három építési korszak eredménye.

A várban egész évben tartanak idegenvezetést, és a neogótikus bordás boltozatban található címerterem, valamint a vár más részei önállóan is felfedezhetők hangos idegenvezetővel.

A téli hónapokban, januárban és februárban csak regisztrált látogatói csoportok számára szerveznek vezetett túrákat.Tartomány:Baden-Württemberg
Cím:Schloss Sigmaringen
GPS: 48° 5′ 16.07028″, 9° 12′ 59.58853″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward