» Spanyolország

» Spanyolország » Valencia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Terra Mitica: mediterrán "ókorpark" Benidorm mellett. A "mitikus föld" az ókori mediterrán civilizációt eleveníti fel a francia Disneylandnél kétszerte nagyobb területen.


A Benidorm délkelet-spanyolországi tengeri üdülőhely közelében található Terra Mitica tematikus "ókorparkot" 2000-ben Felipe herceg, spanyol trónörökös avatta fel. A 420 millió euró költséggel épült látványosság Európa legnagyobb tematikus parkja.

A Földközi-tengert jelképező tó körül emelkedő magaslatokon négy fő övezetben Egyiptom, Görögország, Róma és Spanyolország a téma, a földközi-tengeri szigetekre a tó szigetei emlékeztetnek. Minden szektorban megtekinthetők lesznek különböző "helyi" látványosságok, így a görög övezetben felépítették "Minotaurosz labirintusát" és "Zeusz templomát", a Róma szektorban aréna látható, amelyben gladiátorok küzdenek, az Egyiptom övezetben a "Kheopsz titka" nevű piramis, 549 méter hosszan pedig "a Nílus kataraktáin" hajózhat a látogató.

A szórakoztató park a legkorszerűbb technológiát alkalmazza, különleges hatások, hologramok, robotok, háromdimenziós képek várnak a turistákra. Utazhatnak Európa legnagyobb hullámvasútján is, amely 50 méter magas és másfél kilométer hosszú, szerelvényei pedig 100 kilométeres sebességet is elérnek.

A Terra Mitica szolgáltatásait 2000 alkalmazott üzemelteti, egyszerre 25 ezer ember fogadására képes és évente 3 millió látogató keresi fel.

Benidormban állatkert is található Terra Natura néven.Tartomány:Valencia
Cím:Benidorm
GPS: 38° 32′ 26.2518″, -0° 7′ 44.73444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward