» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Gargano Nemzeti Park Puglia zöld szíve.


A 120 000 hektáros védett terület tizenkét különböző ökoszisztémát foglal magában, és Európa egyik leggazdagabb biológiai sokféleségét kínálja.

A Garganót fenyő- és bükkerdők jellemzik, és közel 150 kilométernyi tengerparttal is vonzza a látogatókat, ahol sziklák váltakoznak homokos strandokkal. A Gargano Nemzeti Park védett területéhez tartoznak a Tremiti-szigetek is, amelyek az Adriai-tengerben fekszenek a szárazföldtől északra.

Aki a változatos parkot szeretné felfedezni, az a legjobb, ha gyalog teszi, mivel a terület nagy része le van zárva a gépjárműforgalom elől.

Baia delle Zagare

Garganóban, a meredek fehér sziklák és a smaragdzöld vízből kiemelkedő sziklák között található Baia delle Zagare a nevét a közelben nyíló illatos narancsvirágoknak köszönheti. A szél által megformált két mészkőtorony összetéveszthetetlen.

Az öböl két strandból áll, amelyeket egy szikla választ ketté: Baia delle Zagare és Baia dei Faraglioni, mindkettő fehér kavicsos strand, amelyekhez csónakkal vagy sétányokon lehet eljutni.Tartomány:Puglia
Cím:Gargano
GPS: 41° 43′ 21.87912″, 15° 49′ 27.7459″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward