» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Innsbruck

Karácsony Innsbruckban

2023. november 15.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Christkindlmarkt 50. évfordulója Innsbruck óvárosában és a LUMAGICA Innsbruck, az innsbrucki Hofgartenben található varázslatos fénypark a fő adventi események Innsbruckban.


Karácsonyi vásárok

Innsbruck négy karácsonyi vására a meghitt előkarácsonyi hangulat és a nagyszerű ajándékötletek mellett forró teával, forralt borral, fűszeres punccsal, ízletes sült kolbásszal és hasonló finomságokkal várja a vendégeket. A színes kínálat az óvárosban tartott hagyományőrző karácsonyi vásártól a Maria-Theresia Straße-n található modern adventi standokig terjed. A gyermekeknek is számtalan felfedezni való akad, ugyanis az innsbrucki piactéren gyermekbarát adventi vásár várja az apróságokat körhintával, állatsimogatóval, bábszínházzal, élő jászollal. Aki pedig a hegyekbe vágyik és fentről szeretné megcsodálni Innsbruckot, annak a Hungerburgon tartott adventi vásár a megfelelő választás.

A Bergweihnacht Innsbruck hét karácsonyi vásárával 2023. november 15. és 2024. január 6. között sétálgatásra, csodálkozásra és szórakozásra invitál. Az Innsbruck óvárosában található Christkindlmarkt, amely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, különösen ünnepi lesz.

Az egyedi látványt keresőket a Hungerburgon és a Bergiselen megrendezett karácsonyi vásárokon a történelemmel átszőtt karácsonyi vásárokkal várják. A Markplatzon a híres Swarovski-kristályfa alatt az egész családnak szóló szórakozás vár, és a Maria-Theresien-Straße-n, Innsbruck központi bevásárlóutcáján is felfedezhetjük a Christkindl-piacot. Kicsi és csendes karácsonyi vásár a St. Nikolaus és Wilten városrészekben.

A LUMAGICA Innsbruck 2023. november 18-tól 2024. január 28-ig világítja meg az alpesi fővárost. Az innsbrucki Hofgartenben található fénypark immár negyedik alkalommal színes és interaktív fényjátékával "varázslatos időutazásra" kalauzolja a látogatókat minden korosztály számára.

Látványosságok szilveszter körül

A hegyi szilveszteren olyan csillogó újév várja az Innsbruckba látogatókat, amilyet máshol ritkán látni. Számos izgalmas programpont várja az egész családot szilveszterkor. 2023. december 29-től 2024. január 6-ig a 3D-s homlokzatfestés a tiroli főváros három jól ismert épületét varázsolja lenyűgöző kép- és hangvilágok vásznává. A Hofburg, a Szent Jakab-székesegyház és a híres Mariahilf házsor erőteljes tájképekbe és lenyűgöző tiroli történelembe merül, miközben hangulatos zene kíséri őket.

A fiatal vendégek már 2023. december 30-án az Óvárosban megrendezésre kerülő Gyermekszilveszteren kreatív játék- és kézműves állomásokkal, bohócműsorral és igazi akrobatákkal tarkított kézműves cirkusszal hangolódhatnak a szilveszterre.

Szilveszterkor az év végét a belvárosi szilveszteri futással, a Hofburg előtt élőzenével és a Seegrube-on megrendezett tűzijátékkal ünneplik. Természetesen a hagyományos Bergisel Jumping 2024. január 2-án és 3-án, a Négysáncverseny keretében megrendezésre kerülő Bergisel Jumping sem maradhat ki az évforduló körüli ünnepségekből.

Illatterápiás ajándékok testnek és léleknek a HetedhétshopbanTartomány:Tirol
Település:Innsbruck
Időpont:2023. november 15.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward