» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Saalachtal egy folyóvölgy, amely Salzburg tartomány déli alpesi részén terül el. A tájat lenyűgöző hegyek, romantikus hegyi patakok, sötét erdők, valamint bájos és tradicionális városok, falvak tarkítják.

A terület, csodálatos tájképének köszönhetően, már több mint 100 éve az egyik legkeresettebb üdülőrégió. Salzburg és Tirol régiók ill. Bajorország határán fekszik. A környéken kb. 480 km kerékpár-ösvény, kb 720 km mountainbike-útvonal és 5 új, nagy kiterjedésű túraútvonal áll rendelkezésre.

Települései: Lofer, Unken, St. Martin bei Lofer és Weißbach bei Lofer.

FELVONÓ

Loferer-Alm Bahn I. Kabinos felvonó az alpesi legelők világába visz, amely a túrázók paradicsoma. Egy különösen szép kirándulás az új "Auf der Alm" élménytúraút, amely Loderbichltől vízesések mentén Loferer Alm irányába, 1.400 méter magasba vezet. 12 játékos állomás teszi izgalmasabbá az utat, amelynek témája az alpesi legelő élővilága.

TÚRA

A szurdokok útja. A hat napos túrázás alatt Loferből kiindulva összesen öt éjszakát különböző településeken töltve, a Salzburg tartománybeli alpesi legelőket és a Saalbachtal szurdokait felfedezve juthatnak vissza a résztvevők Loferbe. Az igazán különleges élmények közé tartozik a Vorderkaser-szurdok St. Martin és Weißbach között. A szurdokhoz vezető úton, amely a Schüttach-árkon, egy természetvédelem alatt álló völgyön át vezet, érintik a túrázók a Voderkaser fürdőtavakat. Itt mindenképp érdemes egy frissítő fürdőt venni, vagy akinél esetleg nincs fürdőruha, annak egyszerűen a lábát belelógatnia a vízbe és elmerülni a környező táj szépségében. A Weißenbachnál található Seisenberg-szurdok mellett a Lofer és Unken között található Innersbach-szurdokot is megcsodálhatják a vendégek. Kezdetben virágos réteken át vezet az útvonal, majd ligeteken és erdőkön át, ahol egy idő után már hallani lehet a víz robajlását.Saalachtali magaslati túraút. Öt nap alatt a régió egyik legszebb, hegyhátakon vezető útján fedezhetik fel a vendégek az alpesi legelők és hegycsúcsok varázslatos világát. A kimerítő hegymászó szakaszokért a Hohe Tauern Nemzeti Park hegyeire nyíló varázslatos körpanoráma a jutalom. Zárásként az utolsó 300 méternyi szintkülönbséget akár a nyári szánkópályán is megtehetik a vendégek.

Családi túrázás. A Saalachtali körtúra útvonalát úgy jelölték ki, hogy az egyes napi szakaszokat lehet variálni és a fiatalabb túrázók igényeihez igazítani. A túraút Saalfeldenből hat nap alatt vezet az út Maishofenen, Maria Almon és Hintermooson át Dientenbe, majd Hinterthalon át vissza Saalfeldenbe. Az alpesi réteken és legelőkön tett séta, a Pinzgau lenyűgöző hegyvonulataira nyíló varázslatos kilátás feledhetetlenné teszi az üdülést. Mellékesen a hat nap alatt mintegy 75 kilométert is megtesznek a túrázók.

SZURDOK

Seisenbergklamm (részletek)

Vorderkaserklamm (részletek)

BARLANG

Lamprechtshöhle. 35 kilométeres kiterjedésével a világ leghosszabb átjárható barlangja. A barlang egy részét biztonságossá és így a látogatók számára is bejárhatóvá tették. Különböző stégek és lépcsők segítségével, több alaguton és egy nagy termen át 600 méter mélyre juthatnak a barlangban a látogatók. A barlangtúra mindenekelőtt a forró nyári napokon különleges élmény. Nyitva: május eleje-október vége. Belépő: 4 euró/felnőtt és 2 euró/gyerek. (St. Martin bei Lofer, Osthurn 28)

FÜRDÉS

Loferer Steinbergbad. Az élményfürdő élménymedencéivel és hegyi patakjaival az egész család számára remek kikapcsolódást nyújt.

Alpenbad Unken. Óriási vízicsúszda, játszótér.

Salzburg Saalachtal Sommercard (részletek)

A régióban megszállók a partnar szálláshelyeken ingyenesen vehetik át a kártyát. Ingyenes programok:
- Loferer-Alm Bahn I.
- Loferer Steinbergbad
- Alpenbad Unken
- Vorderkaserklamm
- Seisenbergklamm

Tartomány:Salzburg
Település:St. Martin bei Lofer
Cím:5092 St. Martin bei Lofer
Honlap: http://www.salzburger-saalachtal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó