» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szigetet és La Rochelle-t Franciaország leghosszabb hídja köti össze.


A 3,8 kilométeres - 2,9 kilométer hosszúságban a tengervíz fölött átívelő - közúti híd az Atlanti óceán partján fekvő Ré-szigetet köti össze a kontinenssel La Rochelle város közelében. A híd olyan magas pilléreken nyugszik, hogy még a nagy óceánjáró hajók is akadálytalanul haladhatnak át alatta. Az építkezés mindössze 20 hónapig tartott. Bár az átkelés semmivel sem vált olcsóbbá a kompi összeköttetésnél (hídvámot kell fizetni), a szilárd átkelési lehetőség mégis előnyösebb, hiszen megszűnt a hosszú várakozási idő.

Az építés idején környezetvédők igyekeztek megakadályozni a beruházást, arra hivatkozva, hogy az építmény megbontja a tájképi harmóniát és a várható nagyarányú beáramlás a jelenleg mindössze 14 ezer fő által lakott, nagyrészt védett tájnak számító híresen szép szigetre ártalmas hatást gyakorolhat annak élővilágára is.

Saint-Martin-de-Ré

Ez az elegáns atlanti gyöngyszem üdítő menekülés a francia fővárosból. A tengerparti Saint-Martin egyike a 10 aprócska, fehérre meszelt falunak a szélfútta Île de Ré szigetén, amelyet közúti híd köt össze La Rochelle-lel.

A bozontos poitou-i szamarak (akik szúnyog elleni nadrágot viselnek) és az időjárásnak kitett fa nyílászárók szigetén, Saint-Martin bijou kikötőjében sütkérezzen a napon egy tejeskávé vagy a La Martinière kézműves fagylalt mellett, amely olyan valószínűtlen ízekkel van tele, mint a sziget híres tavaszi burgonyája, a só vagy az osztriga.

Az Église Saint-Martin gótikus harangtornyának tetejéről madártávlatból nyíló kilátás pazar, míg az 1680-as években Seigneur de Vauban hadmérnök által épített, UNESCO-listán szereplő fellegvárban tett séta lenyűgöző. A nyugodt kerékpárutak a rózsaszínű sósmedencék, szőlőültetvények és a dűnékkel szegélyezett, osztrigafarmokkal és aranyhomokos strandokkal tarkított partokon vezetnek keresztül.Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:île de Ré
GPS: 46° 12′ 2.0115″, -1° 24′ 1.18379″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward