» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Római kori diadalkapu az I. századból.


Germanicus Iulius Caesar Claudianus (Kr. e. 15. május 15. – 19. október 10.)

Római hadvezér, Nero Claudius Drusus és Antonia Minor legidősebb gyermeke, Livia császárné és Marcus Antonius unokája, Claudius császár bátyja. Az idősebb Agrippinát (Agrippina Maior), Augustus unokáját vette feleségül, aki kilenc gyermeket szült neki. Köztük volt Agrippina Minor, Nero császár anyja és Caligula.

Germanicus Róma népének körében rendkívül népszerű volt, győzelmeit lelkesen ünnepelték. Germanicus Pannonia, Dalmatia, Gallia és Germania területén hadakozott. Tehetséges, kiváló hadvezér volt, akit a legiók is szerettek. 

Augustus 14-ben bekövetkezett halála után röviddel a senatus Germanicust nevezte ki a Germaniában állomásozó hadak parancsnokául. Hadjáratokat vezetett a Rajnától keletre élő germán törzsek ellen. Az ő érdeme, hogy 16-ban a Weser menti csatában legyőzte őket. Germanicus találta meg a 9-ben a teutoburgi erdőnél tőrbe csalt és lemészárolt legiók (a XVII., a XVIII. és a XIX.) maradványait, melyeket végső tisztességben részesített. A legiók védőistenségeit, a sasszobrokat is visszaszerezte, amivel nagy presztízsre tett szert.

A fényes győzelmek ellenére – talán féltékenységből, de valószínűbb, hogy ismerve a birodalom katonai teherbírását, illetve a germán hadszínteret – Tiberius 17-ben hazahívta a határt az Elbáig kitolni akaró Germanicust, akit jutalomképpen diadalmenetben részesített. Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:Saintes
GPS: 45° 44′ 31.48836″, -0° 37′ 47.75844″
Honlap: https://www.saintes-tourisme.fr/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward