» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Garda-tó közelében, Riva del Gardától 5 km-re lévő vízesést 1874-ben nyitották meg. A vízesés teljes magassága 98 méter.


A gyönyörű vízesést sok híresség megcsodálta, köztük Thomas Mann is, aki gyakran járt Rivában, 1901-04 között és 1901 telén látogatta meg a vízesést. A látvány annyira lenyűgözte, hogy leghíresebb regényébe, a Varázshegybe is belefoglalta:

Még egy utolsót kanyarodott az út és szabad kilátás nyílt az áthidalt erdős szakadékra, amelyben a vízesés lezuhogott; s amikor meglátták, a hanghatás is elérte csúcspontját – pokoli volt a lárma. A víztömegek egyetlen tömör kataraktában zuhogtak lefelé függőlegesen, jó hét-nyolc méter magasságból és tekintélyes szélességben, azután fehéren tajtékozva rohantak tovább a sziklákon. Iszonyú lármával zuhogtak alá, amelyben a zajnak mindenféle fajtája, minden lehető hangmagasság keveredett. Volt benne mennydörgés és sziszegés, üvöltés és kurjongatás, harsonaszó és recsegés, doppergés és harangszó; az ember majd elalélt. Kirándulóink a zuhatag közvetlen közelébe léptek a síkos sziklatalajon, nyirkos lehelet, vízpermet, pára burkolta be őket….”

A Felső-barlangig 115 lépcső vezet fel: útközben hihetetlen gazdag a botanikus kert vegetációja, a vízesésnek köszönhető sajátos mikroklíma miatt sok különleges növény virágzik

A Felső-barlang (Grotta Superiore) bejárata egy 1870-ben kivájt alagút. A barlang-szurdokban durván dübörög a vízesés.

Belépődíj: 4 euróTartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Garda-tó, Riva del Garda
GPS: 45° 53′ 5.17488″, 10° 50′ 22.89912″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward