» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Garda-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Riva del Garda a Garda-tó északi csúcsán található, fekvésének köszönhetően a szörfösök paradicsoma. A Riva del Garda a hegyikerékpárosok népszerű úticélja is.


Riva-Bastione: Vadonatúj üveges panorámás sikló

Az új sikló összeköti Riva del Garda történelmi központját a Bastione di Riva erőddel mindössze két perc alatt. A Rocchetta-hegy lejtőin 130 m-es magasságban fekvő erőd a 16. század elejére nyúlik vissza a velencei uralom alatt épült, és eddig csak 30 perces túra útján volt elérhető. A kizárólag üvegből készült sikló a domboldalon haladva elsöprő panorámával várja a látogatókat az ikonikus tóra és Riva del Garda üdülőhelyre. Miután megérkeztek a csúcsra, a látogatók egy ital és aperitivo mellett lazíthatnak, vagy hagyományos ételeket fogyaszthatnak a nemrégiben felújított bárban és étteremben.

Bastione di Riva. Riva erőd

A romos erődből jól belátható a tó, egykor ezt a célt is szolgálta. Sokáig bevehetetlen volt a 200 m magas sziklára épült vár.

Rocca di Riva

A kastélyt teljesen víz vesz körül, és a 12. századból nyúlik vissza. Ma itt található a Museo Civico múzeum, amely többek között festményeket és régészeti leleteket állít ki.

Torre Apponale

1220-ból származó 35 méter magas óratorony.  A torony egykor a város erődítményének része volt, amelyek a város falain belül álltak, a feladata a Riva kikötőjének védelme volt. Az első világháború alatt megfigyelő toronyként szolgált.

A torony látogatható.

Mesefesztivál

Nyaranta mesefesztivált tartanak az óvárosban.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Riva del Garda
GPS: 45° 53′ 5.17488″, 10° 50′ 22.89912″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward