» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A szurdok egyike az olasz Alpok legjelentősebb természeti csodáinak.

A Dolomitok szívében található a Sottoguda nevű falu, Rocca Pietore közelében. Itt találhatod meg Serrai di Sottogudát, ami az anyatermészet mesterműve. A kanyon két kilométer hosszú és több száz méter magas, a Pettorina folyó vájta ki.

Mindkét irányban átvághatunk a magányos kanyonon, Sottogudátol Malga Ciapeláig, vagy fordítva. Megcsodálhatjuk a látványos Franzei vízesést, a Szent Antal templomot, és a természetes Maria Madonna barlangot, ahol akár imádkozhatsunk és gyertyát is gyújthatunk.

Amióta Serrai létezik, legendák színtere: a leghíresebb Ombro király legendája, ami azt meséli el, hogyan élt a király két arany ajtó mögött.

Serrai természetvédelmi területt télen és nyáron egyaránt csodálatos. Gyakorlott mászóknak lehetőségük van megmászni a kanyont.

A szurdok, amely Malga Ciapéla és Sottoguda között található, télen-nyáron látogatható.

Nyáron a szurdok sétavonattal is megközelíthető.
A Serrai vonata a nyári szezon alatt üzemel, júniustól szeptemberig, minden nap, kivéve rossz időben (vihar).
Sottogudából indul, a falucska híres kézműves iparáról és szépen kidolgozott fém- és faáruiról. A kis vonat két kilométert tesz meg Malga Ciapeláig (a szint különbség 200 m), ahol pár percet megáll, és már fordul is vissza. Az út oda-vissza 40 perc.
Ha meg akarunk állni Malga Ciapelában, ez nem probléma, mert míg a vonat visszér, mindenki talál magán megfelelő elfoglaltságot: fel lehet mászni a kötélpályán, a Dolomitok királynőjére, a Marmoladára: a kilátás itt egészen egyedülálló. Hosszú ösvényeken lehet végigtúrázni, megkóstolni a helyi fogásokat, vagy vásárolni szuveníreket a régióból.

Nyitva tartás:
minden nap június 1-től szeptember 23-ig, kivéve viharban
délelőtt: 9:00-tól 12:30-ig
délután: 14:30-tól 18:30-ig

Árak:
csak oda: 3 euró/fő, oda-vissza jegy: 5 euró/fő
Tartomány:Veneto
Cím:32020 Rocca Pietore, via Col di Rocca 41, di Pezzé
GPS: 46° 25′ 42.85124″, 11° 57′ 58.64569″
Honlap: http://www.treninodeiserrai.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó