» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Val di Non látnivalói.


Santuario di San Romedio

Trentino szívében, a Val di Nonban található egy spirituális hely: a San Romedio-szentély. Az erdő közepén lenyűgözően magasodó kolostor szépségének köszönhetően vált híressé. De mint minden tiszteletre méltó régi helyet, ezt is legendák és történelem veszi körül. A történet Romedius di Thaurról szól, aki Trentóba akart indulni, hogy Vigilio püspöktől búcsút vegyen és áldását megkapja. Ezért megkérte egyik tanítványát, hogy nyergelje fel neki a lovát. Ez utóbbi azonban elborzadva tért vissza, és elmondta neki, hogy a lovat egy medve tépte meg. Erre az öreg remete, akit már szent aura vett körül, nem vesztette el a nyugalmát, és így válaszolt: "Akkor tedd a medvére a kantárt". A tanítvány, aki vakon bízott Romediusban, visszaszaladt, és bár tétován, de odalépett a kantárral az állathoz, amely csodálatosan engedelmeskedett, lehajtotta nagy fejét, és hagyta magát békésen felnyergelni. A szent így, egy medvén trappolva, eljutott Trentóba.

Ennek a legendának az emlékére a Menedék vadvédelmi területe számos barnamedve példánynak nyújtott menedéket, nem csak Trentinóból.

A 70 méter magas mészkősziklára épült, csodálatos természeti tájjal körülvett építészeti komplexum, amely az idők során alakult ki, templomok és kápolnák sorozatából áll. Az épületegyüttes legrégebbi kápolnája a 11. századból származik. Az évszázadok során további három templom, két kápolna és hét passiókápolna épült. A komplexum jellegzetessége a 131 lépcsőfokból álló meredek lépcsőház, amely a különböző szinteket köti össze. A kegyhelyet ma ferences szerzetesek működtetik, és népszerű zarándokhely, amelyet évente több mint 200 000 ember látogat, beleértve azokat is, akik a "Jacopeo d'Anaunia" hitösvényt járják. Ez a 170 km hosszú, általában egy hét alatt teljesíthető, vagy a rövidített változatban három nap alatt, és a Val di Nonon körgyaloglásként halad át, falvak, erdők és patakok mentén, Sanzenoból indulva, és félúton a Szent Mártírok szentélyét és bazilikáját meglátogatva.

Castel Thun

A Val di Non (Non-völgy) almaültetvényei között fekvő csodálatos kastély. Belül megcsodálhatja az eredeti, 16. századi berendezést, valamint a műalkotásokat, fegyvereket és porcelántárgyakat. Aki szereti a történelmet, annak kötelező!

A 13. század közepén épült kastély egy domb tetejéről nyílik a Val di Nonra, amely tavasszal, az almafák virágzásakor fehérbe öltözik. Ez a kastély évszázadokon át a Thun család, a trentinói nemesség egyik legrégebbi és leghatalmasabb családjának rezidenciája volt.

Ami a bejáraton belépve lenyűgöző, az a tökéletes állapotú berendezés, beleértve a csodálatos, gazdagon berendezett és fenyőfával díszített Püspöki Szobát. Ezen kívül itt művészeti gyűjtemények, antik bútorok, fegyverek, porcelántárgyak, hintók. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a vidéki nemesek évszázadokkal ezelőtti udvari életének hangulatát újra megteremtsék.

Castel Valer

A Castel Valer gyönyörű panorámás helyen, almafák és szőlőültetvények között, 40 m magas tornyával mutatkozik be.

A Castel Valer egy középkori vár, amely a 13-16. században épült a Non-völgyben, a Dolomitok lábánál, egy eredetileg római kori váron. A kastély 1438 óta a Spaur család tulajdonában van, és ma elsősorban rendezvényhelyszínként használják. A Valer 88 szobából áll, teljesen berendezett, antik bútorokkal, 2 kápolnával, 2 terasszal és több kerttel, körülvéve körülbelül 10 hektár földdel.

A Valer-kastély szokatlansága abban rejlik, hogy a kastélyt még mindig ugyanaz a nemesi család lakja. Mindaz, amit a látogató kívül és belül egyaránt megcsodálhat, nem múzeumszerű összeállítás, hanem egy évszázadokon átívelő, szerves történelmi fejlődésnek felel meg, egészen napjainkig. A Valer-kastélyba belépve a látogató időutazásra indul, amelyen Európa történelmét láthatja elhaladni. A Spaur grófok családja 1368 óta folyamatosan itt élt, de erről az Európa nagy történelmétől látszólag elszigetelt területről, Tirol, az Osztrák-Magyar Monarchia, Bajorország és Közép-Európa más monarchiáinak történelmében is kiemelkedő helyet foglalt el.

Idegenvezetők vezetik végig a közönséget a Szent Valéria kápolnán, a lócsarnokon, a hídon, az udvaron és a kerteken, a pincén, a címerteremben, a gótikus konyhán és a hozzá tartozó műtermeken, a termeken és boltíveken, valamint a "madruzzói" kamrákon. A vezetett túrák óránként zajlanak, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Castel Coredo

Lago di Santa Giustina

Lago di Tovel

A Lago di Tovel Trentino legnagyobb természetes tava, a csodálatosan tiszta, gyönyörű zöld és kék árnyalatú vizéről híres, látványos, sziklás hegyekkel körülölelve. Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Val di Non
GPS: 46° 18′ 38.07288″, 11° 3′ 45.2538″
Honlap: https://www.visitvaldinon.it/it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward