» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dél-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A dél-tiroli Sarnonico a kavicsról kapta a nevét.


Sarnonico Trentino megyében található, Dél-Tirolban, 40 kilométerre Trentótól. A neve valószínüleg az olasz "sarra", azaz kavics szóból ered. Az Osztrák-Magyar Monarchia fennhatósága alatt Sarnunichnak hívták.

A San Lorenzo templomot a hatodik században építették, de a 16. században nyerte el mai formáját, bár az oltárt csak 1889-ben adták hozzá. A kapu barokk stílusú, maga a templom gótikus. Láthatóak benne freskók Szent Kristófról, az utazók védőszentjéről. A központi Madonna szobrot 1979-ben ellopták, és egy helyi művész másolatával helyettesítették az eredetit ma sem találják.

Helyi ételek a májgombócleves, gnocchi smalzadi (gnocchi vajjal és szalonnával), gulyás leves, a puliszka gulyással, a Mortandela sonka, a Terlaner-Weinsuppe (terlani borleves), a tortel (krumpli quiche sonkával és sajttal), a Lucanica kolbász savanyúkáposztával, szalonnás káposzta, a rétes, az almáspite, és a fánk. Borok a Lago di Caldaro (vörös, fehér, a Terlano (fehér), az Alto Adige (vörös, fehér) és a Colli di Bolzano (vörös).Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Sarnonico
GPS: 46° 25′ 7.42116″, 11° 8′ 26.85264″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward