» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

Az Alpok legmagasabban tartott termelői piaca

2018. március 10.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 2018. március közepén a sí és a bor témaköréhez kapcsolódó élményhét mind az öt Ski amadé sírégióban megtalálható.

Emellett sok síkunyhók mellett piaci standok is lesznek. Ennek köszönhetően a hüttében tett látogatást könnyedén összeköthetjük a piaci bevásárlással. A hóborította hegyek varázslatos kulisszája előtt, akár 2700 méteres magasságban felállított piaci standokon saját készítésű falusi termékek széles választékát kínálják a termelők: különféle sajtok, sonkák, vadhúsból készült szalámi és sok minden más található még a kínálatban.

Ahol télen a síelők hódolnak kedvenc időtöltésüknek, ott nyáron tehenek, bárányok és kecskék legelésznek. Az Alpok legmagasabban fekvő piacán a nyár hozományát közvetlenül a sípálya mellett, tehát a termékek származási helyén vásárolhatjuk meg. Emellett a síelők bizonyos standokon mindjárt kóstolót is kaphatnak az olyan finomságokból, mint a hagyományőrző káposztás fánk vagy pongaui húsos tésztatáska. Így akár érdekes kulináris utazást is tehetünk a régióban a savanyútól az édesig, a kiadóstól a finoman fűszerezett ételekig. Ami pedig a legjobban ízlett, természetesen azonnal meg is lehet venni. Akinél épp nincs bevásárlókosár, vagyis hátizsák, az a helyi termelőktől egy kis jutahátizsákot kap ajándékba, hogy a megvásárolt termékekkel épségben és stílusosan le tudjon jutni a völgyállomásra.

A Großarltalban található Gehwolf Almon például 2018. március 11-én a hüttschlagi Stallerhofból érkező mézes különlegességeket vásárolhatnak a vendégek. Március 13-án a Gehwolf Alm házigazdái kínálnak sonkát, kolbászt és ízletes krémeket. Március 15-én egy borkóstolás szerepel a programban, míg március 16-án Sepp és Anna Kreuzer kínálja juhtejből készült termékeit. 

Tartomány:Salzburg
Település:Großarl
GPS: 47° 14′ 7.23696″, 13° 11′ 59.82396″
Időpont:2018. március 10.

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó