» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz


Értékeld Te is:

Graz adventkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll.


Választhatunk a számos adventi koncert közül, vagy csak tehetünk egy kiadós sétát az ünnepi díszbe öltöztetett városban. A legkülönfélébb kulináris finomságok csábító illata lengi be a főtéren található karácsonyi vásárt, amely feledhetetlen élményt ígér minden látogatónak.

Érdekesség a karácsonyi dalok hivatala és a tartományi székház udvarán található jászol, amely 50 tonna jégből készül. A gyerekek legnagyobb örömére a körhinta sem hiányozhat a városháza előtti térről, sötétedés után az épület homlokzata pedig hatalmas adventi naptárrá alakul át. A Stempfergasse kirakataiban pedig betlehemeket állítanak ki.

Az egész adventi időszakban változatos programkínálat gondoskodik a megfelelő karácsonyi hangulatról: adventi éneklés, gospelkoncertek, regionális kórusok és együttesek, hangulatos adventi séták, krampuszfutások és maskarás felvonulások gondoskodnak róla, hogy az adventi Grazban töltött üdülés feledhetetlen élmény legyen.

A karácsonyi belvárost az adventi sétavonattal is megnézhetjük. Indulás az városháza előtt található Christkindlmarkton. Viteldíj 1 euró/fő. 

Karácsonyi vásárok 2023.11.18-12.24.

A városközpontban összesen 14 karácsonyi vásár várja az érdeklődőket.

Christkindlmarkt a Városháza előtt

A főtéren található a "Christkindlmarkt", Graz 14 karácsonyi piaca közül a legközpontibb. Idén a szomszédos Schmiedgasse-ra is kiterjesztik az úgynevezett "adventi váróteremmel", ahol négy, takarókkal és szőrmékkel berendezett társalgó várja a látogatókat - punccsal és kulináris finomságokka.

A vásárban a gyerekeket karácsonyi vurstli várja körhintával. Minden vasárnap gyereknap bábszínházzal, bohóccal, mesemondóval.

A főtéren álló, mintegy 80 éves karácsonyfa a felső-stájerországi Salzkammergutban található Altaussee városából származik, és 2023. december 2-án, alkonyatkor több mint 25 000 fénnyel világítják meg.

Kézművespiac a Glockenspielplatzon és Mehlplatzon

A vásárban minden vasárnap gyereknap. Kreatív kézműves program várja a gyerekeket.

Altgrazer Christkindlmarkt, Franziskanerviertel

A legrégebbi adventi vásár (Altgrazer Christkindlmarkt) a ferences negyedben található, és a stájer régiók termékeivel, karácsonyi díszekkel, forralt almaborral és punccsal vonzza a látogatókat. 

Advent-Genuss, Eisernen Tor

Buntes aus aller Welt, Tummelplatz

Kézművespiac a Färberplatzon

A Färberplatzon az ajándékot keresők helyi és nemzetközi kézműves termékeket vásárolhatnak, és élőzenét hallgathatnak. Ez a piac és a stájer kézműves kezdeményezés által szervezett "ARTvent im Lesliehof" csak december 1-jén nyitja meg kapuit. 

Wonderland, Mariahilferplatz

Karácsonyi vásár a Schlossbergen

Aki hagyományos zenei programokra, kézműves foglalkozásokra, valamint a testet és lelket kényeztető termékekre vágyik, annak az “Aufsteirern karácsonyi vásár a Schloßberg-en” a megfelelő hely, ahonnan a város fényei felülről is láthatók.

Kinder-Winterwelt, Karmeliterplatz

A Karmelita téren egy téli élményvilág várja a gyerekeket. Jégpálya, kreatív kézműves programok.

Kinder Advenmarkt, Kapistran-Pieller-Platz

Gyerek karácsonyi vásár körhintával, nosztalgia óriáskerékkel, játékokkal. Jászol élő állatokkal.

A Joanneum-negyedben található "Érzékek ünnepének" középpontjában a stájer kézművesek termékei állnak.

Koripálya a Karmelitaplatzon

Egy változatos és kalandos gyermekvilág, egy hangulatos kávézó és egy 700 négyzetméteres jégpálya gondoskodik Graz szívében arról, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot. A kezdők és a haladók egyaránt próbára tehetik tudásukat: aki még nem érzi magát biztonságban a jégen, annak érdemes a Dynamo Graz korcsolyaóráján részt venni. A legkisebbek pingvinkosztümbe öltözött oktatók segítségével ismerkedhetnek a korcsolyázás alapjaival. Miközben a gyermekek a jégen szórakoznak, a szülők a szomszédos kávézóban melegedhetnek meg egy forró ital mellett.

Esténként a jégpályát egy baráti jégtekézéshez vagy jégkorongmeccshez is ki lehet bérelni. A Karmeliterplatzon található jégpálya évente november közepétől január végéig minden nap 9.00-től 18.00 óráig tart nyitva.Tartomány:Steiermark
Település:Graz
GPS: 47° 4′ 14.5704″, 15° 26′ 22.2144″
Időpont:2023. november 18.
Honlap: http://www.adventingraz.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward