» Belgium

» Belgium » Luxembourg » Vallónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Ardennek lábánál fekvő város már 800 éves.


A legszebb vallóniai tájékon, az Ardennek lábánál fekvő város nevéről ugyanis először egy 1199-ben írt okmányban esik szó, akkor még Novum castellum néven: mind az utóbbi latin kifejezés, mind a város mai neve új kastélyt jelent. Az okmányt Thierry, Mellier grófja írta alá.

Neufchateauban egyébként most már csupán a romjai találhatók meg annak a bizonyos kastélynak, mert az eredetit 1555-ben, II. Henrik francia király és V. Károly császár hadainak ütközetében lerombolták. A kastély tornya - a Griffon-torony - ma a városka legfőbb nevezetessége a hangulatos kis utcácskák mellett.

Neufchateau körzetében húzódott a Merovingok idejében a ma már csupán kicsiny faluvá apadt Longlier és Mellier királyi uradalma. Hosszabb időt töltöttek ott olyan uralkodók, mint Klotár, Kis Pipin és Nagy Károly.

Később a körzet egyházi tulajdonba került, majd a XVII. században megkezdődött gazdasági fellendülése. A korábbi agrárvárosból bányász-, majd kohászközpont lett, igazi felvirágzását azonban annak köszönhette, hogy a francia forradalom utáni időkben helyi közigazgatási központtá léptették elő.Tartomány:Luxembourg
Cím:Neufchateau
GPS: 49° 50′ 25.67472″, 5° 26′ 7.91988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward