» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az ínyencfőváros kulináris fénypontjai.


Grazban nagyon jól tudják, hogy a szerelemhez a gyomron át vezet az út, ezért is viseli a város büszkén az Ínyencfőváros címet: a különféle, kimagasló színvonalú gasztronómiai rendezvények garantáltan mosolyt csalnak minden Grazba látogató arcára. Ausztria legizgalmasabb food fesztiváljára ellepik a várost az ínyencek és a gasztronómia szakértői. Szeptemberben hagyományosabb oldalát mutatja a város: az Aufsteirern kulturális eseményről nem hiányozhat a dirndl és a bőrnadrág. A helyi termelők, borászok és éttermek pedig a régió specialitásait és finomságait kínálják a vendégeknek. A kulináris élvezetek, a régió legjobb borai és a könnyed, felszabadult légkör részben a környék már-már mediterrán klímájának köszönhető. A programnaptár fénypontja a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Hosszú Asztal. Itt 27 sztárszakács kényezteti a mintegy 700 vendég ízlelőbimbóit.

Styriarte fesztiválmenük Grazban

A Styriarte klasszikus és régizenei fesztivál keretén belül átélt kimagasló kulturális élmények mellett az ínyencfőváros válogatott éttermeinek köszönhetően egyedülálló kulináris élvezetek is várnak ránk. Az éttermek egy speciális, háromfogásos Styriarte fesztiválmenüt is kínálnak.

"Genuss-Spektakel Graz"

Az első alkalommal 2013-ban megrendezett "Genuss-Spektakel" nagy népszerűségre tett szert a látogatók körében. Az idei év programkínálata legalább olyan sokszínűre sikeredett, mint Graz kulináris kínálata: izgalmas kóstolások a tökmagolajtól kezdve a boron át egészen a csokoládéig, kulináris városnézés, fantáziadús ebédek, ünnepi gálavacsorák, sok-sok humor, varázslat és zene gondoskodik a tartalmas kikapcsolódásról. Az Ínyencbál, a "Spektakel-Brunch", a gálaest, valamint a "Vacsora és Divat" is a "Genuss-Spektakel" része.

Az "Ínyencfőváros hosszú asztala"

Grazban a kulináris rendezvénynaptár fénypontja augusztus közepén egyértelműen az "Ínyencfőváros hosszú asztala": egy csodálatos késő nyári este, egy díszesen megterített asztal a szabadban, egyedülálló kulináris élmények, a tartomány legjobb borai, mindez a Schlossberg, az Óratorony és a Városháza lenyűgöző kulisszája előtt. Az elmúlt évben a grazi szakácsoknak és partneréttermeknek már negyedik alkalommal sikerült 700 vendéget kiszolgálnia és elégedetté tennie.

GASZTRONÓMIAI PROGRAMOK 2019-BEN

Kulináris városnéző túrák márciustól októberig. Kulináris felfedezőtúra Grazban élményteli megállókkal, szombatonként és vasárnaponként.

Kulináris sörtúrák májustól októberig. A résztvevők bepillantást nyerhetnek az ínyencfőváros sörfőző hagyományaiba, péntekenként.

Food Fesztivál. Egy hét telis-tele különleges gasztronómiai élményekkel. Graz éttermei mindenkit szeretettel várnak.
2019. augusztus 14–24.

Az Ínyencfőváros Hosszú Asztala. Egy asztal, 27 szakács és 700 vendég hódol a gasztronómiai élményeknek 2019. augusztus 24-én a grazi óvárosban. 

Aufsteirern. 2019. szeptember 13-tól 15-ig Graz belvárosa megtelik hagyományőrző és modern népviselettel. A fesztiválról természetesen a kulináris élmények és felhőtlen életöröm sem hiányozhat.

Advent. Graz minden terén hangulatos karácsonyi vásár várja a látogatókat, akik különleges dizájntermékek, hagyományőrző finomságok és kézműves tárgyak közül válogathatnak. 2019. november 16. – december 24.Tartomány:Steiermark
Település:Graz
GPS: 47° 4′ 14.5704″, 15° 26′ 22.2144″
Honlap: https://www.graztourismus.at/de/essen-und-trinken

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward